-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 15 /12:51

Magadane per 5 tūkst. žmonių susirinko į mitingą Ukrainai palaikyti, tūkstantinė minia skanduoja „Karui – ne“ ir Maskvoje

Į mitingą palaikyti Ukrainos ir Krymo gyventojų Magadane (Rusijos Tolimieji rytai), susirinko apie 5 tūkst. žmonių, praneša naujienų agentūra unian.net. Tūkstantinė rusų minia palaikyti Ukrainos ir Krymo gyventojų šeštadienį susirinko ir Maskvoje.
Mitingas Maskvoje
Mitingas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Ukraina Krymas

„Organizatoriai pranešė, kad į mitingą susirinko 3 tūkst. žmonių, tačiau iš tiesų yra susirinkę apie 5 tūkst. Ir tai nepaisant šalčių Kolymoje“, – „Ria Novosti“ cituoja regiono valdžios atstovą.

Magadanas yra miestas Rusijos tolimuosiuose rytuose, prie Ochotsko jūros Nagajevo įlankos, 2800 km į šiaurę nuo Tokijo.

Mitingo dalyviai rankose laikė plakatus su užrašais „Fašizmas netoleruojamas“, „Magadanas – už taiką ir harmoniją ir Ukrainoje“, „Kartu su Krymu“.

„Kolymoje gyvena labai daug ukrainiečių, dėl to viskas, kas vyksta Ukrainoje, yra labai jautru. Regionas yra pasiruošęs priimti tuos, kurie nori atvažiuoti. Mes vykdome programą, kurios metu padedame žmonėms rasti būstą ir darbą“, – rašoma pranešime spaudai.

Papildyta 12.51 val. Maskvoje – „Taikos maršas“

Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad tūkstantinė rusų minia „Taikos marše“ prieš Rusijos kariuomenės įvedimą į Ukrainą dalyvauja ir Maskvoje.

Skelbiama, kad čia žada susirinkti apie 50 tūkst. žmonių. Mitingo dalyvių Maksvoje rankose – valstybinės Ukrainos, Rusijos ir kai kurių Rusijos visuomeninių sąjungų bei partijų vėliavos, taip pat plakatai „Putiną – į teismą“, „Putinai, nekurstyk pilietinio karo Ukrainoje“, „Baisu gyventi šioje šalyje“, „Ukraina, atleisk mums“. Mitingo dalyviai skanduoja „Ne – karui“, „Ukraina, mes su tavimi“, „Muammaras Gaddafi = Putinas“. Daugelis prie drabužių yra prisisegę Ukrainos vėliavos spalvų juosteles. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius