Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mainais į liudijimą, Edwardui Snowdenui siūlomas prieglobstis Šveicarijoje

Buvęs JAV nacionalinio saugumo agentūros (NSA) darbuotojas Edwardas Snowdenas nebus deportuotas atgal į savo šalį, jeigu sutiks vykti į Šveicariją ir ten duoti parodymus prieš NSA, skelbia laikraštis „Sonntags Zeitung“. Šveicarija pažadėjo E.Snowdenui suteikti prieglobstį mainais į šį liudijimą.
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraštis skelbia gavęs dokumentą apie tai, kuriame Šveicarijos generalinis prokuroras teigia, kad E.Snowdenas nebūtų deportuotas į JAV, jeigu sutiktų liudyti prieš savo buvusį darbdavį.

Šveicarijos generalinė prokuratūra teigė, kad yra suinteresuota E.Snowdeno liudijimu, nes nori surinkti daugiau duomenų apie JAV vykdomą kitų šalių šnipinėjimą.

Pabėgęs iš JAV, E.Snowdenas daugiau negu mėnesį gyveno Maskvos Šeremetjevo oro uosto tarptautinėje zonoje, o vėliau gavo laikiną metų trukmės leidimą gyventi Rusijoje. Rugpjūčio 1 d. Rusija suteikė E.Snowdenui trejų metų trukmės leidimą gyventi šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius