Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maištas Gruzijoje yra izoliuotas incidentas, sako Pentagonas

Kariškių maištas Gruzijoje, regis, yra „izoliuotas incidentas“, antradienį sakė Pentagono atstovas, neteikdamas didelės reikšmės tam įvykiui, dėl kurio Tbilisis kaltina ir Rusiją.
Gruzijos kariai artėja prie maištaujančios Muchrovanio bazės.
Gruzijos kariai artėja prie maištaujančios Muchrovanio bazės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tbilisis paskelbė, kad Gruzijoje rengiamų NATO karinių pratybų išvakarėse įvykusį vieno tankų bataliono maištą rėmė Rusija, bet Maskvos pasiuntinys NATO šiuos kaltinimus pavadino liguistais.

„Atrodo, kad tai buvo veikiau izoliuotas incidentas, kuris jau baigėsi“, – sakė Pentagono atstovas Bryanas Whitmanas ir pridūrė, jog neturi informacijos apie Rusijos dalyvavimą.

„Tai situacija, kuri ką tik įvyko ir mes vis dar (ją) vertiname ... Tai nekeičia mūsų ilgalaikių santykių su Gruzija“, – sakė jis.

Tuo tarpu Valstybės departamento atstovas sakė, kad kol kas nėra daug informacijos.

„Žinoma, mums kelia nerimą bet koks nestabilumas ar galimas nestabilumas šiame regione, – pažymėjo Robertas Woodas. – Tačiau, žinot, negaliu žinoti, kas stovėjo už šio ar kokio kito (dalyko). Šiuo metu tiesiog neturiu šių detalių“.

Kariškių maištas Muchrovanio bazėje netoli sostinės Tbilisio baigėsi taikiai, į ją atvykus prezidentui Michailui Saakašviliui ir vidaus reikalų ministrui, sakė gruzinų pareigūnai.

Gynybos ministras Davidas Sicharulidzė sakė, kad to maišto tikslas buvo „sužlugdyti NATO pratybas ir kariniu būdu nuversti valdžią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius