-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makedonijos ežere nuskendo 22 turistai, daugiausia bulgarai (atnaujinta 20.14 val.)

Viename Makedonijos ežerų šeštadienį nuskendus turistiniam laivui „Ilinden“, žuvo daugiau nei dvi dešimtys žmonių.
Gelbėtojai ieško nuskendusiųjų kūnų nelaimės vietoje
Gelbėtojai ieško nuskendusiųjų kūnų nelaimės vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, gelbėtojai tebedirba nelaimės vietoje, traukia skenduolius. Iš vandens ištraukta 17 negyvų žmonių, išgelbėti 53. Televizija A1 pranešė apie 12 rastų nuskendusiųjų, dar penki esą laikomi dingusiais.

Nelaimė įvyko ramiu oru Makedonijos pietvakariuose esančiame Ohrido ežere apie 11 val. (12 val. Lietuvos laiku). Laivu „Ilinden“, kuriuo plaukė per 50 žmonių – daugiausia turistai iš Bulgarijos, nurodė Makedonijos naujienų agentūros MIA.

Liudininkai pasakojo, kad laivas skendo maždaug už poros šimtų metrų nuo kranto, kur vandens gylis yra 7–8 metrai. Iš pradžių laivas esą skilęs pusiau, o tada staiga nuskendęs.

Laivas plaukė iš Ohrido miesto į viduramžių vienuolyną „Sveti Naum“.

Į nelaimės vietą atskubėjusio kito turistų laivo „Kristina“ kapitonas Vasko Janevskis sakė, jog į jo laivą buvo įkelta 15 gyvų bulgarų, kai kurie jų vandenyje laikėsi už nuskendusio laivo nuolaužų, kiti patys plaukė.

Pasak V.Janevskio, jo laivas buvęs už poros kilometrų sau sava turistų grupe, bet nuskubėjęs į pagalbą. „Tokios taisyklės – apsisukame nedelsdami, jeigu ką nors ištinka nelaimė“, – sakė jis naujienų agentūra „Focus“. Gelbėti žmones padėjo ir laivas „Alexandria“.

Papildyta 20.14 val. Makedonijoje Ohrido ežere šeštadienį nuskendus turistiniam laivui „Ilinden“ žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 22, nes ištraukti dar 5 skenduoliai, pranešė Makedonijos naujienų agentūra „MacFax“, anksčiau buvo minėta 17 žuvusiųjų.

Didžioji dauguma nuskendusiųjų buvo bulgarų turistai – Makedonijos televizijos „Alfa“ mini net 20 žuvusių bulgarų.

Makedonijos transporto ir komunikacijų ministras Milė Janakieskis dėl nelaimės Ohrido ežere susitiko su ministru pirmininku Nikola Grujevskiu ir premjerui įteikė savo atsistatydinimo pašymą.

M.Janakieskis sakė, jog mestos visos pajėgos kūnams iš vandens ištraukti. Taip pat pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius