Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizija deportavo jauną Saudo Arabijos žurnalistą, kuriam gimtinėje raginama skirti mirties bausmę

Malaizija sekmadienį deportavo jauną Saudo Arabijos žurnalistą, kuris savo šalyje yra ieškomas dėl įrašo „Twitter“ tinkle apie pranašą Muhammadą ir kuriam raginama skirti mirties bausmę, pranešė vienas pareigūnas.
„Twitter“
„Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Hamzą Kashgari, kuris Malaizijoje buvo sulaikytas praėjus savaitei po pabėgimo iš Saudo Arabijos, išsivežė Saudo Arabijos pareigūnai“, – sakė Malaizijos vyriausybės pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

H.Kashgari į Malaiziją, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, pabėgo paskelbęs komentarus „Twitter“, kurie laikomi įžeidžiamais pranašo Muhammado atžvilgiu ir kurie sukėlė pasipiktinimo bangą.

Pranašo įžeidimą islamas laiko šventvagyste, o Saudo Arabija – dar ir mirtimi baudžiamu nusikaltimu.

Malaizijos vyriausybė kol kas nepatvirtino H.Kashgari deportacijos fakto, bet sekmadienį paskelbtame Vidaus reikalų ministerijos pareiškime rašoma, kad jis bus išsiųstas atgal į Saudo Arabiją.

H.Kashgari deportavimas neabejotinai sukels tokių žmogaus teisių gynimo organizacijų, kaip „Amnesty International“ ir „Human Rights Watch“ pasipiktinimą. Šios organizacijos ragino Malaiziją negrąžinti žurnalisto ten, kur jo laukia griežta bausmė, galbūt – net mirtis.

Prieštaringai vertinamas jo įrašas „Twitter“ sulaukė dešimčių tūkstančių atsakymų, pranešė tarnyba, stebinti „Twitter“ įrašus arabų pasaulyje.

„Kai kas apie tave man labai patiko, kai ko apie tave nekenčiau ir yra daugybė dalykų apie tave, kurių nesuprantu. Aš už tave nesimelsiu“, – rašė H.Kashgari.

Jis atsiprašė, bet aukšto rango dvasininkų komitetas paskelbė jį „netikėliu“ ir pareikalavo jį teisti islamo teisme. Viename Saudo Arabijos „Facebook“ puslapyje paskelbtas raginimas nubausti jį mirtimi, sulaukė tūkstančių sekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius