Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijos premjeras dėl kontakto su COVID-19 pacientu nedalyvavo kabineto prisaikdinime

Malaizijos naujasis ministras pirmininkas pirmadienį nedalyvavo savo vyriausybės prisaikdinimo ceremonijoje, nes po kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu buvo priverstas izoliuotis, pranešė jo biuras.
Ismailas Sabri Yaakobas
Ismailas Sabri Yaakobas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Malaizija Politika

Ismailo Sabri Yaakobo vyriausybės ministrai atvyko į nacionalinius rūmus duoti priesaikos karaliui. Naujas kabinetas prisaikdintas praėjus dviem savaitėms po to, kai dėl vidaus rietenų žlugo ankstesnė vyriausybė.

Pats premjeras buvo prisaikdintas anksčiau šį mėnesį.

Ismailui Sabri Yaakobui teko praleisti pirmadienio ceremoniją, nes premjeras turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu, nurodė jo biuras išplatintame pareiškime, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Antradienį premjerui taip pat teks tik virtualiai dalyvauti Malaizijos nacionalinei dienai skirtose iškilmėse.

Dauguma naujojo kabineto narių dirbo ir ankstesnėje vyriausybėje. Tai pakurstė nuogąstavimus, kad nauja vyriausybė nesugebės veiksmingiau už savo pirmtakę kovoti su šalį apėmusia smarkia COVID-19 banga.

Karalius paskyrė Ismailą Sabri Yaakobą premjeru, kai jo pirmtakas Muhyiddinas Yassinas pasitraukė praradęs daugumą parlamente, visuomenėje augant nepasitenkinimui jo administracijos atsaku į koronaviruso pandemiją.

Skandalų purtoma Ismailo Sabri Yaakobo Jungtinė malajų nacionalinė organizacija (UMNO) gavo premjero postą praėjus trejiems metams po pralaimėjimo svarbiuose rinkimuose.

Malaizijoje sparčiai plintant itin užkrečiamai koronaviruso delta atmainai, pastarosiomis savaitėmis šalyje kasdien fiksuojama po maždaug 20 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, taip pat šimtai mirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius