Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malonės sulaukęs Peru eksprezidentas Fujimori paleistas iš ligoninės

Buvęs Peru prezidentas Alberto Fujimori ketvirtadienį vėlai vakare sėdėdamas invalido vežimėlyje paliko ligoninę Limoje jau kaip laisvas žmogus, šalies vadovui Pedro Pablo Kuczynski priėmus kontroversišką sprendimą suteikti jam malonę.
Alberto Fujimori
Alberto Fujimori / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Silpnos sveikatos A.Fujimori pamojo savo šalininkams, kai padėjėjai išstūmė jo vežimėlį pro pagrindinį įėjimą į Limos Šimtmečio ligoninę. Netrukus eksprezidento automobilių kortežas pajudėjo nuo klinikų.

A.Fujimori prezidento malonės sulaukė praėjus kelioms dienoms po to, kai jo sūnus Kenji Fujimori susilaikė per balsavimą parlamente dėl P.P.Kuczynski apkaltos.

Jo pavyzdžiu pasekus virtinei kitų deputatų, opozicijai pritrūko balsų nušalinti prezidentą dėl kaltinimų gavus kyšių iš Brazilijos statybų milžinės „Odebrecht“.

„Odebrecht“ pavadinimas figūruoja virtinėje didžiulio masto korupcijos bylų, iškeltų keliose Lotynų Amerikos valstybėse. Kompanija gruodį atskleidė 2004–2013 metais P. P. Kuczynski už konsultacijas sumokėjusi 5 mln. JAV dolerių.

79 metų A.Fujimori 2007-aisiais buvo nuteistas kalėti už savo vaidmenį žudynėse, kurias praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje vykdė slaptas kariuomenės smogikų būrys, persekiojęs marksistų sukilėlius.

Jis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl korupcijos ir valstybės lėšų grobstymo.

Gruodį A.Fujimori pateikė prašymą dėl prastėjančios sveikatos suteikti jam malonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius