-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malta neįsileido imigrantų priešininkų laivo

Malta šeštadienį pareiškė, kad kraštutinių dešiniųjų grupės „Defend Europe“ laivas „C-Star“ saloje nelaukiamas, o šis Valetos pareiškimas sulaukė itin piktos prieš imigraciją nusiteikusių aktyvistų reakcijos.
Į krantą išlaipinti nelegalūs migrantai
Į krantą išlaipinti nelegalūs migrantai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Migrantai Malta

„C-Star“ įgula pareiškė, kad Maltos pozicija yra „istorinė gėda“. Laivo įgulos tvirtinimu, ji negavo leidimo prisišvartuoti uoste, o į laivą nebuvo atsiųsta vandens.

„Kol IS (džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“) teroristai be jokių problemų priimami Europoje, patriotiškai nusiteikę aktyvistai neįleidžiami į savo pačių žemyną“, – sakoma jų pranešime socialiniuose tinkluose.

Vienas Maltos vyriausybės atstovas sakė, kad laivas neprašė prisišvartuoti Maltoje, tačiau, pasak jo, toks prašymas nebūtų buvęs patenkintas.

„Jie norėjo čia įsigyti paslaugų. Nebuvo jokių skubių reikalų“, – teigė jis naujienų agentūrai AFP.

„Nenorime būti siejami su tuo laivu ir nenorime, kad jis pasiektų mūsų krantus, nes nesutinkame su tuo, kam jie atstovauja“, – pridūrė jis.

Taip pat šaltai „C-Star“ buvo sutiktas ir Graikijos, Italijos ir Tuniso uostuose. Neilgai trukusi laivo misija baigėsi ketvirtadienį vakare.

Šis laivas vos mažiau nei savaitę vykdė savo užduotį – patruliavo prie Libijos krantų, kur pastaraisiais metais buvo išgelbėti ir į Italiją atplukdyti šimtai tūkstančių migrantų.

Jo įgulai taip ir nepavyko įgyvendinti savo grasinimų sugrąžinti visas į bėdą patekusias migrantų valtis atgal į Libiją. Humanitarinės organizacijos perspėjo, kad toks žingsnis būtų laikomas tarptautinės teisės pažeidimu.

Maltos centro kairiųjų vyriausybės sprendimą neįsileisti imigrantų priešininkų laivo pasveikino vietos nevyriausybinės organizacijos, kurios išplatino bendrą pareiškimą. Jame teigiama, kad toks Valetos sprendimas išsiuntė „aiškią žinutę prieš neapykantos ir ekstremizmo politiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius