-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 23 /14:47

Mančesteryje evakuotas prekybos centras – bėgo šimtai žmonių

Mančesteryje įtampa neslūgsta. Pirmadienį čia įvykdytas išpuolis per Arianos Grande koncertą, o kitą dieną, mieste jau knibždant policijai, evakuotas prekybos centras „Arndale“, praneša „The Independent“.
Evakuotas prekybos centras „Arndale“
Evakuotas prekybos centras „Arndale“ / „Twitter“ nuotr.

Pranešama, kad prekybos centras buvo evakuotas dėl sprogdinimo grėsmės. Vaizdo įrašuose matyti, kaip tolyn nuo „Arndale“ bėga šimtai žmonių, dalis jų verkia. Į įvykio vietą atskubėjo ginkluota policija.

Liudininkų teigimu, žmonės, lėkdami gatvėmis, šaukė: „Bėkite!“

VIDEO: Mančesteryje įtampa neslūgsta: išsigandę žmonės bėgo iš evakuoto prekybos centro

Taip pat skelbiama, kad policija suėmė vyrą, o „Arndale“ prekybos centro užkandinių skyriuje rastas įtartinas paketas. Yra žmonių, teigiančių, kad girdėjo keistą garsą, panašų į sprogimą.

„Čia žmonės bėga, kai kurie laikosi už rankų“, – teigė naujienų agentūros „Reuters“ fotokorespondentas.

Policija, kaip skelbiama, nesieja įvykių prie prekybos centro su pirmadienio ataka. Dabar į „Arndale“ vėl įleidžiami žmonės.

Panašu, kad Mančesteryje iš tiesų įsijungęs panikos režimas. „Arndale“ esančioje drabužių parduotuvėje dirbanti Emma Dixon teigė, kad apie evakuacija išgirdo iš prekybos centro apsaugos darbuotojų, kurie skubiai žingsniavo viena kryptimi.

Emma Dixon: „Su kolegomis bandėme išlikti ramūs, bet tada pamatėme išėjimų link lekiančią ir rėkiančią minią. Tada bėgome ir mes. Buvo labai baisu.“

„Su kolegomis bandėme išlikti ramūs, bet tada pamatėme išėjimų link lekiančią ir rėkiančią minią. Tada bėgome ir mes. Buvo labai baisu“, – pasakojo E.Dixon.

Į darbą moteris atvyko automobiliu, bet turėjo palikti mašiną 4 km nuo prekybos centro: „Mes čia atvykome įraudusiais skruostais, o dabar vėl reikėjo išeiti!“

Prekybos centras „Arndale“ buvo sprogdintas 1996 metais. Tada išpuolį surengė grupuotė „Airijos Respublikos armija“ (IRA), kuri prieš tai įspėjo žmones, kad prekybos centre paliks bombą.

Per ataką apie 200 žmonių buvo sužeisti, tačiau per stebuklą nė vienas asmuo nežuvo. Tąkart padaryta nuostolių už 700 milijonų svarų sterlingų.

Panika prie prekybos centro kilo kitą dieną po to, kai Mančesterio arenoje baigiantis Arianos Grande koncertui susisprogdino mirtininkas. Žuvo mažiausiai 22 žmonės, dar apie 60 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius