-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Margaret Thatcher po operacijos guli ligoninėje

Buvusi britų ministrė pirmininkė Margaret Thatcher sveiksta ligoninėje po operacijos šlapimo pūslės augliui pašalinti, penktadienį sakė vienas jos draugų.
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher / AFP/„Scanpix“ nuotr.

87 metų M.Thatcher į gydytojus kreipėsi dėl tam tikro diskomforto ir jai buvo atlikta ši operacija, sakė jos ilgametis patarėjas Timas Bellas.

Pasak jo, operacija buvo „visiškai patenkinama“. Jis nenorėjo leistis į detales dėl auglio pobūdžio ir atsisakė nurodyti, kokioje ligoninėje guli buvusi ministrė pirmininkė, kad ligoninės neužplūstų skambučiai.

M.Thatcher, kuri buvo pirmoji britų ministrė pirmininkė moteris, sveikata yra silpna nuo to laiko, kai ji daugiau kaip prieš dešimtmetį patyrė virtinę nedidelių insultų. Nors ji kartais pasirodydavo privačiuose renginiuose, viešai jau kuris laikas nėra kalbėjusi.

M.Thatcher buvo nepakankamai stipri, kad dalyvautų karalienės anksčiau šiais metais surengtuose priešpiečiuose esamam ir buvusiems ministrams pirmininkams, o prieš dvejus metus nedalyvavo savo 85-ojo gimtadienio šventėje, kurią oficialioje rezidencijoje Londono Dauningstrito gatvės 10-ajame name jai surengė dabartinis vyriausybės vadovas Davidas Cameronas. Tačiau šiemet spalio mėnesį ji galėjo atšvęsti savo gimtadienį pietumis Londono restorane su sūnumi Marku ir jo žmona.

Prastėjanti M.Thatcher sveikata yra vienas pagrindinių „Oskaru“ apdovanoto filmo „Geležinė ledi“ („The Iron Lady“), kurio premjera įvyko pernai, akcentų.

M.Thatcher ministro pirmininko poste dirbo nuo 1979 metų gegužės iki atsistatydinimo 1990 metų lapkritį. Ji buvo pirmoji lyderė, laimėjusi trejus rinkimus iš eilės, ir visą 9-ąjį dešimtmetį dominavo britų politikoje.

Ji tvirtai rėmė tuometinį Amerikos prezidentą, savo ideologinį bendramintį Ronaldą Reaganą, bet Didžiojoje Britanijoje vis dar ginčijamasi dėl jos politinio palikimo vaisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius