-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marihuaną legalizavusi Vašingtono valstija iš to jau uždirbo 70 mln. dolerių, planavo – tik 36 mln.

Per metus, kai buvo legalizuota marihuana, Vašingtono valstija iš mokesčių, kuriais apmokestintas šių narkotikų pardavimas, uždirbo dvigubai daugiau, nei planavo. Į biudžetą įnešta net 70 mln. dolerių, nors planuoti tik 36 mln., rašo gazeta.pl. Vašingtono valstija yra viena iš keturių JAV valstijų, kuriose galima rūkyti marihuaną ne vien medicininiais tikslais.
Marihuana
Marihuana / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtono valstija marihuaną legalizavo antroji po Kolorado. Ir per pirmuosius metus vietos ir visų kitų mokesčių, kuriais apmokestinta marihuana, surinkta 70 mln. dolerių. Suma beveik dvigubai viršijo planą ir yra gerokai didesnė, nei mokesčių šioje srityje surinkta Kolorado valstijoje. Čia marihuana legalizuota nuo 2014 metų sausio 1 dienos ir per pirmuosius metus valstija iš to uždirbo 44 mln. dolerių.

Prekyba marihuana apmokestinta didžiuliais mokesčiais. Kiekvienas pardavimas, kuriame dalyvauja gamintojas, tiekėjas, pardavėjas ir klientas, apmokestinamas nuo 25 iki 37 proc. mokesčiu. Tai ypač paliečia pirkėjus, mokančius pakankamai didelius pajamų mokesčius. 

Pardavėjai ir gamintojai jau metus įkalbinėja valdžią keisti teisės aktus, nes jų pajamos itin ribojamos. Žurnalistams Jamesas Lathropas, vienos pirmųjų legalių marihuanos parduotuvių Sietle savininkas, tikino dirbąs beveik veltui. Jo apyvarta siekė per metus 3,1 mln. dolerių, bet jam teko sumokėti daugiau nei pusę milijono mokesčių federaliniam biudžetui ir arti 800 tūkst. dolerių valstijos valdžiai.

Valstija liepos pradžioje pakeitė teisės aktus, pagal kuriuos 37 proc. mokesčiai užkraunami klientams, tad pardavėjas jų mokės mažiau.

Nuo šių metų gegužės JAV jau yra keturios valstijos, kuriose marihuana yra legali – už šio narkotiko legalizavimą ne tik medicinos tikslais pasisakė ir Oregono bei Aliaskos gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius