-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marine Le Pen dukterėčia traukiasi iš politikos

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen, savaitgalį pralaimėjusios šalies prezidento rinkimus, dukterėčia antradienį pareiškė, kad bent jau laikinai palieka politiką dėl „asmeninių ir politinių priežasčių“.
Marine Le Pen ir Marion Marechal Le Pen
Marion Marechal Le Pen traukiasi iš politikos / X02011

Marion Marechal-Le Pen buvo laikoma nacionalistinių ir antiimigrantiškų pažiūrų partijos „Nacionalinis Frontas“ (FN) kylančia žvaigžde. Ji yra viena iš dviejų šios partijos atstovų, dirbančių kadenciją baigiančiuose žemuosiuose parlamento rūmuose.

27 metų M.Marechal-Le Pen savo laiške, kuris buvo paskelbtas regioniniame laikraštyje, rašė, kad nedalyvaus birželį vyksiančiuose rinkimuose ir nesieks būti perrinkta savo pietrytinio Vokliūzo regiono atstove.

M.Le Pen giminaitė pavadino savo sprendimą „draskančiu širdį“. Ji sakė norinti praleisti daugiau laiko su savo dvimete dukterimi bei „kurį laiką“ padirbėti pilietinėje visuomenėje, nes jai „patinka verslo pasaulis“.

„Manau, kad jau praėjo tie laikai, kai politikai atsijungdavo nuo realybės ir dešimtmečius praleisdavo renkamose pareigose“, – pridūrė ji.

„Scanpix“/AP nuotr./Marine Le Pen pripažino pralaimėjimą
„Scanpix“/AP nuotr./Marine Le Pen pripažino pralaimėjimą

FN įkūrėjo Jean-Marie Le Pen anūkė taip pat traukiasi iš regiono tarybos, kurioje vadovauja pagrindinei opozicijos grupei.

Keletą kartų M.Marechal-Le Pen buvo įsivėlusi į politinius konfliktus su savo teta ir kai kuriais klausimais nepritarė savo partijos politikai.

M.Marechal-Le Pen laikoma labiau tradicinių ir konservatyvių pažiūrų politike nei jos teta. M.Le Pen dukterėčia yra sakiusi, kad mano, jog FN ideologinį pagrindą turėtų sudaryti verslui palankios sąlygos, konservatyvumas, katalikybė bei tokių tradicinių vertybių kaip šeima gynimas.

Savo laiške ji sakė, kad kada nors gali grįžti į politinį gyvenimą.

„Nepalieku politinių kovų visam laikui“, – rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius