Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marine Le Pen: tapusi prezidente pripažinsiu, kad Krymas – Rusijos

Prancūzijos radikalių dešiniųjų partijos „Nacionalinis frontas“ lyderė Marine Le Pen toliau siautėja. Palankumu Kremliui garsėjanti politikė interviu propagandinei televizijai „Russia Today“ pareiškė, kad išrinkta Prancūzijos prezidente pripažintų Krymą teisėta Rusijos dalimi.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / Vida Press nuotr.

„Aiškiai matau galimybę, kad Prancūzija pripažins Krymą kaip Rusijos dalį, kai aš tapsiu šalies prezidente“, – teigė M.Le Pen, kuri pridūrė, kad jos partija nuosekliai pasisako prieš Vakarų Rusijai taikomas ekonomines sankcijas.

„Nacionalinio fronto“ lyderė šįmet vasarį paskelbė, kad dalyvaus Prancūzijos prezidento rinkimuose, kure vyks 2017-aisiais.

M.Le Pen tokiame balsavime jau dalyvavo 2012 metais ir tąkart liko trečia, nusileidusi dabartiniam prezidentui Francois Hollande'ui ir perrinkimo siekusiam Nicolas Sarkozy. Pastarasis kitąmet irgi žada dalyvauti rinkimuose.

Be to, „Nacionalinis frontas“ neseniai paskelbė skolintis daugiau pinigų iš Pirmojo Čekijos-Rusijos banko, kuris yra siejamas su Kremliumi. Iš šio banko partija 2014 metais jau gavo 9 milijonus eurų.

M.Le Pen garsėja savo kone besąlygiška parama Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Ji su bendražygiais neretai lankosi Maskvoje, kur liaupsina V.Putiną, aiškina, kad Rusija yra europietiška valstybė ir kad ES yra paskelbusi Maskvai Šaltąjį karą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen

„Nacionalinis frontas“ Prancūzijoje nuosekliai populiarėja, o kelią į įtakingiausius postus partijos kandidatams užkerta tik strategiškai balsuojantys tradicinių partijų rėmėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius