Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariupolio valdžia skelbia, kad Donecke rusai įkūrė koncentracijos stovyklas

Vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ vadovas Denisas Pušilinas pasirašė oficialų įsakymą laikinai okupuotame Donecko regione įkurti „koncentracijos stovyklas“. Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka, pridėdamas įsakymo nuotrauką, skelbia UNIAN.
Propagandiniai plakatai Donecke
Propagandiniai plakatai Donecke / „Donbaso naujienų“ nuotr.

„Koncentracijos stovyklos Donecko srityje. Dabar tai jau oficialu. Pušilinas išleido įsakymą de facto sukurti stovyklas, kuriose būtų laikomi visi, kurie nėra vadinamosios Donecko liaudies respublikos arba Rusijos piliečiai“, – sakė P.Andriuščenka.

Jis pridūrė, kad ypatingą dėmesį reikia skirti „readmisijai, nes vadinamosios Donecko liaudies respublikos atveju readmisija iš principo negalima. Niekada ir niekam. Tai reiškia visą gyvenimą trunkantį kalinimą lageryje“.

Anot P.Andriuščenkos, tai yra banalus filtravimo stovyklų ir kalėjimų, kurie yra visiškas nacių koncentracijos stovyklų analogas, įteisinimas.

„Tik be dujų kamerų (nors ir tai neatmetama)“, – pabrėžė jis.

Birželio 20 d. įsako, kurį pasirašė D.Pušilinas, tekste kalbama apie „laikino sulaikymo centro užsienio piliečiams ir asmenims be pilietybės, kuriems taikomas administracinis išsiuntimas iš Rusijos Federacijos teritorijos, deportacija arba readmisija“, sukūrimą.

Anksčiau buvo pranešta, kad vyrams, užsiregistravusiems okupuotos Donecko srities miestuose, neleidžiama išvykti į užsienį iš vadinamosios Donecko liaudies respublikos – nei į Rusiją, nei į okupuotą Zaporižios dalį. Tai daroma siekiant išsaugoti „mobilizacinį rezervą“.

Be to, Ukrainos Generalinio štabo duomenimis, laikinai okupuotame Donecke „kariniai komisariatai“ jau ieško rezervo karininkų net tarp pensininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius