Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maroke gelbėtojai bando ištraukti kelias dienas gręžinyje įstrigusį berniuką

Maroke gelbėtojai penktadienį priartėjo prie giliame gręžinyje įstrigusio penkiamečio berniuko ir pradeda sudėtingą paskutinį kelias dienas trukusios gelbėjimo operacijos etapą, tikėdamiesi ištraukti jį gyvą.

Ketvirtą dieną trunkanti drama prikaustė šios Šiaurės Afrikos karalystės gyventojų dėmesį ir net sukėlė užuojautą kaimyniniame Alžyre, nors šio politiniai santykiai su regioniniu varžovu Maroku yra įtempti.

Gelbėtojai vamzdžiais tiekia vaikui vandenį ir deguonį, nors nežino, ar jis tebėra gyvas.

Šiaurinėje Ševšaveno provincijoje prie nelaimės vietos žaliuojančių kalvų fone dirbančios mažiausiai penkios žemkasės atkakliai rausė raudoną gruntą aplink gręžinį, todėl vaizdas priminė statybų aikštelę.

Naujienų agentūros AFP korespondentas praėjusią naktį matė prožektorių šviestoje dirbusias mašinas, kasinėjančias aplink maždaug 32 metrų gylio šulinį gyvenvietėje šalia Bab Beredo.

Vietos valdžia pranešė, kad sunkioji technika pasiekė 28 metrų gylį ir toliau ruošiamasi kasti horizontaliai šulinio kryptimi, tikintis taip pasiekti Rayaną.

Tačiau pareigūnai taip pat perspėjo dėl žemės nuošliaužos pavojaus. Ši operacija yra labai sudėtinga dėl grunto ypatybių – vietomis jis yra smėlėtas, o kitose vietose – uolėtas.

„Vaiko išgelbėjimas artėja, – ketvirtadienį sakė vyriausybės atstovas Mustapha Baitas. – Mūsų širdys yra su jo šeima ir mes meldžiamės, kad jis kuo greičiau pas juos sugrįžtų“.

Ryanas įkrito į siaurą išdžiūvusį šulinį prie šeimos namų antradienį.

„Išgelbėti Rayaną“

Šimtai tūkstančių marokiečių negalėjo atsitraukti nuo tiesioginių transliacijų, rodančių gelbėtojų pastangas išlaisvinti berniuką, o penktadienį vėl išpopuliarėjo grotažymė su žodžiais „Išgelbėti Rayaną“ arabų kalba.

Į nelaimės vietą buvo išsiųsta medikų komanda. Jai teks atlikti pirminę vaiko apžiūrą ir galbūt net gaivinimą, kai berniukas bus išgelbėtas. Policijos sraigtasparnis taip pat bus pasiruošęs nuskraidinti jį į ligoninę.

Ryano tėvas interneto naujienų svetainei „Le360“ sakė, kad berniukas į šulinį įkrito jam jį taisant.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maroke gelbėtojai bando ištraukti kelias dienas gręžinyje įstrigusį berniuką
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maroke gelbėtojai bando ištraukti kelias dienas gręžinyje įstrigusį berniuką

Vaiko motina Laaziza naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad Rayanas yra „labai mylimas čia, šiame kaime, ir ne tik namuose“ savo šeimoje.

„Aš jo pasiilgau. Jau praėjo trys naktys“, – sakė moteris.

Gelbėtojams vadovaujantis Abdelhabi Temrani televizijai „Al Oula“ sakė, kad šulinio skersmuo yra mažesnis nei 45 centimetrai.

Vyriausybės atstovas M.Baitas nurodė, kad dėl specifinio dirvožemio bandyti praplatinti duobę būtų pernelyg pavojinga, todėl vienintelė išeitis lieka kasti iš šono.

Maroko futbolininkas ir prancūzų klubo PSG žvaigždė Achrafas Hakimi socialiniuose tinkluose paminėjo vykstančią berniuko gelbėjimo operaciją ir pridėjo sudaužytos širdies ir maldai sudėtų rankų jaustukus.

„Manchester City“ žvaigždė alžyrietis Riyad Mahrezas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino Rayano nuotrauka kartu su grotažyme „Būk tvirtas“.

Į nelaimės vietą susirinkusios minios žmonių, susirūpinusių dėl berniuko likimo, kartais trukdė dirbti gelbėtojams.

„Raginame visus piliečius leisti gelbėtojams dirbti savo darbą iš išgelbėti šį vaiką“, – paragino M.Baitas.

Ši nelaimė priminė 2019 metų pradžioje Ispanijoje įvykusią tragediją, kai įkritęs į apleistą 25 cm skersmens ir daugiau nei 70 metrų gylio gręžinį žuvo dvejų metų vaikas.

Juleno Rosello kūnas buvo ištrauktas po 13 dienų trukusios paieškų ir gelbėjimo operacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius