-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 05 /2022 02 06

Maroke į šulinį įkritęs penkiametis neišgyveno

Penkerių metų marokietis berniukas Ryanas, kurio gelbėjimo iš šulinio operacija prikaustė viso pasaulio dėmesį, neišgyveno. Apie tai šeštadienį vakare pranešė Maroko valdžios pareigūnai.

Apie berniuko mirtį pranešta maždaug 22 val. vakaro, po to, kai gelbėtojai ištraukė berniuko kūną.

Gelbėtojai kūną pasiekė specialiai iškastu tuneliu. Ištrauktas berniuko kūnas buvo suvyniotas geltonoje paklodėje.

Maroko karalius Mohammedas VI paskambino vaiko tėvams ir asmeniškai pareiškė užuojautą dėl sūnaus mirties.

Įrašuose socialiniuose tinkluose buvo galima matyti, kaip ištraukus kūną gelbėtojai drauge su operaciją stebėjusiais žmonėmis nuliūdę meldžiasi ir šviečia mobiliaisiais telefonais į dangų.

Į šulinį berniukas įkrito ir jame įstrigo antradienį. Tėvai nelaimę pastebėjo ne iš karto.

Šeštadienį Maroke gelbėtojai pateko į tunelį, vedantį į šulinio „kišenę“, kurioje buvo įstrigęs penkerių metų berniukas, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai, bet išgelbėti berniuko jiems nepavyko.

Penkias dienas trukusi drama prikaustė šios Šiaurės Afrikos karalystės gyventojų dėmesį ir net sukėlė užuojautą kaimyniniame Alžyre, nors šio politiniai santykiai su regioniniu varžovu Maroku yra įtempti.

Susirinkę šimtai stebėtojų plojimais drąsino gelbėtojus, giedojo religines giesmes ar meldėsi, vieningai giedodami „Allahu akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“).

Vaikas antradienio popietę netyčia įkrito į maždaug 32 metrų gylio šulinį netoli savo namų atokiame Igrano kaime Ševšaveno provincijoje.

Gelbėtojai, naudodami buldozerius ir šakinius krautuvus, iškasė žemę aplink šulinį, o tada rankomis kasė žemę horizontaliai, kad pasiektų vaiką.

Tačiau pareigūnai taip pat perspėjo dėl žemės nuošliaužos pavojaus. Ši operacija yra labai sudėtinga dėl grunto ypatybių – vietomis jis yra smėlėtas, o kitose vietose – uolėtas.

Šimtai tūkstančių marokiečių negalėjo atsitraukti nuo tiesioginių transliacijų, rodančių gelbėtojų pastangas išlaisvinti berniuką, o penktadienį vėl išpopuliarėjo grotažymė su žodžiais „Išgelbėti Rayaną“ arabų kalba.

Ryano tėvas interneto naujienų svetainei „Le360“ sakė, kad berniukas į šulinį įkrito jam jį taisant.

Vaiko motina Laaziza naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad Rayanas yra „labai mylimas čia, šiame kaime, ir ne tik namuose“ savo šeimoje.

A.Temrani televizijai „Al Oula“ sakė, kad šulinio skersmuo yra mažesnis nei 45 centimetrai.

Ši nelaimė priminė 2019 metų pradžioje Ispanijoje įvykusią tragediją, kai įkritęs į apleistą 25 cm skersmens ir daugiau nei 70 metrų gylio gręžinį žuvo dvejų metų vaikas.

Juleno Rosello kūnas buvo ištrauktas po 13 dienų trukusios paieškų ir gelbėjimo operacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius