Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maroke sugriuvus minaretui žuvo 40 žmonių (nuotraukos)

Maroko šiauriniame Mekneso mieste sugriuvus istorinės mečetės minaretui žuvo mažiausiai 40 žmonių, o dar 71 buvo sužeistas, šeštadienį pranešė vienas vietos pareigūnas.
Sugriuvęs minaretas
Sugriuvęs minaretas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Minaretas Marokas

Mekneso senamiestyje, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, esančios Bab Berdajino mečetės minaretas sugriuvo penktadienį.

Civilinės saugos pareigūnas Mohamedas Ismaelis Alaoui sakė naujienų agentūrai AFP, kad 51 sužeistasis jau paleistas iš ligoninės, suteikus medicinos pagalbą.

Minaretas griuvo, kai XVIII amžiuje pastatyta mečetė buvo pilna į penktadienines pamaldas susirinkusių tikinčiųjų. Vietos pareigūnai perspėjo, kad žuvusiųjų gali būti daugiau.  Daugelis vietos gyventojų dėl šios tragedijos kaltino smarkias liūtis, kurios čaižė tą regioną kelias pastarąsias dienas.

„Minaretas ir dalis stogo užgriuvo ant tikinčiųjų, kurie buvo susirinkę į savaitines pamaldas“, – sakė vienas gyventojas.  Televizijos reportažuose buvo matoma, kaip šimtai vietos gyventojų rausia griuvėsius, ieškodami likusių gyvų žmonių.

Gelbėtojai darbavosi kastuvais arba plikomis rankomis, o kiti išsirikiavo į grandines ir šalino nuolaužas, perduodami iš rankų į rankas.  Maroko VRM anksčiau paskelbė, kad minaretas nugriuvo 12 val. 45 min. Grinvičo (14 val. 45 min. Lietuvos) laiku. Iš pradžių buvo pranešta, kad žuvo 11 žmonių, tačiau vėliau aukų skaičius padidėjo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius