-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Masinių neramumų fone Viktorą Janukovyčių palieka artimiausi šalininkai

Buvę Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus šalininkai, matydami, kokį mastą įgauna pilietinės akcijos sostinės centre, stoja į opozicijos pusę ir atvirai reiškia savo paramą „Euromaidanui“. Apžvalgininkai jau kalba apie prasidėjusią revoliuciją, kuri gali nušluoti V.Janukovyčiaus režimą.
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje. Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje. Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. / BFL/Andriaus Ufarto, Butauto Barausko ir Kęstučio Vanago nuotr.

Atsistatydinimo pareiškimą jau pasirašė prezidento administracijos vadovas Sergejus Levočkinas. Atsistatydinimo priežastis – nepritarimas policijos veiksmams.

Pirmieji savo poziciją atvirai reikšti ėmė merai. Antro pagal dydį Ukrainos miesto Lvovo administracija pasipuošė Europos Sąjungos (ES) vėliava. Ternopolio ir Ivano-Frankovsko merai taip pat stojo opozicijos pusėn. Manoma, kad artimiausiu metu jų pavyzdžiu seks ir kiti Ukrainos miestai.

Po naktinės specialiųjų „Berkut“ pajėgų atakos Ukrainos parlamente kilo tikra nepasitenkinimo audra. Apie sprendimą iš savo posto trauktis jau pareiškė Kijevo policijos vadovas, tačiau tai politikų nenuramino. Regionų partijos atstovė Aukščiausiojoje Radoje Ina Boguslavskaja pasitraukė iš partijos paaiškinusi, kad negali toleruoti tokio policijos elgesio. Jos nuomone, prezidentas griauna šalį ir vykdo savo politinę savižudybę.

Tvrain.ru eteryje V.Janukovyčiaus partijos atstovė teigė, kad savo noru atsistatydinti turi ne tik parlamento pirmininkas, bet ir vyriausybė. Ji patikino, jog tokios nuomonės laikosi nemaža dalis partiečių, kurie gali sekti jos pavyzdžiu.

Neramumai Kijeve
Neramumai Kijeve

Panašu, kad jos žodžiams lemta išsipildyti. „Interfaks-Ukraina“ pranešė, kad atsistatydinimo pareiškimą jau pasirašė prezidento administracijos vadovas Sergejus Levočkinas. Atsistatydinimo priežastis – nepritarimas policijos veiksmams.

Nors šis atsistatydinimas dar nėra patvirtintas, socialiniame tinkle facebook S.Levočkino žmona Zinaida Levočkina Lichačiova parašė: „Aš pati išėjau į Maidano aikštę palaikyti eurointegracijos. Aš neatskiriu savo asmeninio ir viešo gyvenimo. Po žiauraus susirinkusiųjų išvaikymo valdžia jaučia, kad bus blokuojama visais lygiais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius