Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 04

Maskva apie esą JAV kuriamą biologinį ginklą: jis atsiras bei bus bandomas ir Lietuvoje

Rusijos radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos pajėgų vadas Igoris Kirilovas paskleidė naują sąmokslo teoriją. Anot jo, JAV iš Ukrainos į Baltijos šalis ir Lenkiją perkelia savo karinę biologinę įrangą. Ši žinia sukėlė juoką Ukrainoje, kuri jau anksčiau iš Maskvos girdėjo apie biologiniu ginklu paverstas antis ir uodus. Tačiau ekspertai teigia, kad sąmokslų skleidimas – gerai apgalvotas Kremliaus manevras.
Vilniaus senamiestis
Vilniaus senamiestis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Rusijos žvilgsnis šią savaitę ne kartą nukrypo į Lietuvą ir kitas Baltijos šalis bei Lenkiją. Šį kartą Maskvoje sugalvota nauja sąmokslo teorija, kuri skelbia esą Jungtinės Amerikos Valstijos iš Ukrainos į mūsų ir kaimynines valstybes perkelia savo biologines laboratorijas. Jose esą buvo kuriamas biologinis ginklas.

„Pentagonas siekia sukurti biologinio ginklo komponentus ir išbandyti juos ant Ukrainos ir kitų šalių, esančių Rusijos sienos perimetre, gyventojų“, – pareiškė I.Kirilovas.

Anot jo, per „specialiąją karinę operaciją“ (taip Rusija vadina karą Ukrainoje) „Rusijos kariškiai gavo daugiau kaip 20 tūkst. dokumentų, informacinės ir analitinės medžiagos, buvo apklausti liudininkai ir JAV karinių biologinių programų dalyviai“.

Anot jo, minėta medžiaga patvirtina Pentagono ketinimus kurti biologinio ginklo komponentus ir išbandyti juos su Ukrainos ir kitų šalių gyventojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius