Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23 /17:56

Maskva išplėtė ES pareigūnų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą

Maskva trečiadienį paskelbė, kad plečia Europos Sąjungos pareigūnų, kuriems bus draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą, reaguodama į „priešiškus“ Bendrijos veiksmus.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos užsienio ministerijos pranešime sakoma, kad plečiamas „atsakomasis sąrašas ES šalių ir institucijų atstovų, kuriems draudžiama atvykti į Rusijos teritoriją“.

Pasak ministerijos atstovės Marijos Zacharovos, „Rusijos sąrašo figūrantų skaičius pakeltas iki paritetinio egzistuojančiame Europos Sąjungos sąraše“.

Jos teigimu, „pastaruoju metu Europos Sąjunga pasižymėjo virtine nedraugiškų žingsnių mūsų šalies ir Rusijos piliečių atžvilgiu“.

„Kaip ir anksčiau, apeidama esamas tarptautines normas, ES toliau plečia savo sankcinius įrankius ir taiko juos vadovaudamasi išgalvotu, kartais absurdišku, pretekstu“, – kalbėjo M.Zacharova.

Pasak jos, Maskva nekart perspėjo Briuselį dėl tokios pozicijos pražūtingumo, bet ES esą „ignoruoja mūsų pasiūlymus dėl dalykinio, profesionalaus dialogo, paremto faktais, ir toliau renkasi sankcijų režimą“.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Marija Zacharova
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Marija Zacharova

M.Zacharova pridūrė, kad jei Briuselis tęs savo „konfrontacinę“ politiką Maskvos atžvilgiu, Rusija pasilieka sau teisę imtis daugiau veiksmų.

Pastarąjį kartą Rusija išplėtė savo atsakomąjį „juodąjį“ sąrašą ES šalių ir institucijų atžvilgiu pernai gegužę. Tuomet taip pat skelbta, kad Rusijos sąraše figūruojančių asmenų yra tiek pat, kiek Bendrijos parengtame sąraše.

Rusijos santykiai su Europos šalimis pašlijo Vokietijai ir Prancūzijai anksčiau šį mėnesį pareiškus, kad rusų opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga iš „Novičioko“ grupės.

Europos lyderiai reikalauja Maskvos paaiškinimų, Vokietijai paskelbus, jog A.Navalno tyrimai parodė, jog jis buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurtu cheminiu ginklu „Novičiok“.

Tačiau Kremlius atmeta visus kaltinimus, kad jis atsakingas už 44-erių kovos su korupcija aktyvisto ir vieno balsingiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų apnuodijimą.

M.Zacharova trečiadienį apkaltino Vakarų šalis „pradėjus didžiulę dezinformacijos kampaniją“ dėl A.Navalno hospitalizacijos.

„Manome, kad ši retorika yra tiesiog nepriimtina“, – tvirtino ji ir pakartojo, jog nėra jokių įrodymų, kad Maskva atsakinga už apnuodijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius