-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva nemano, kad D.Trumpo administracija keis NATO pajėgų dislokavimo Baltijos šalyse planus

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija veikiausiai nekeis planų sustiprinti NATO buvimą Baltijos šalyse, pareiškė Rusijos ambasadorius prie Aljanso Aleksandras Gruško.
Aleksandras Gruško.
Aleksandras Gruško. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tęsiasi keturių vadinamųjų bataliono grupių organizacija Lenkijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje, tęsiasi priešraketinės gynybos planų vykdymas, tęsiasi naujų vadaviečių organizacija – rytiniame NATO sparne jau suformuotos aštuonios.

Pranešta apie tai, kad artimiausiu metu gali būti priimti planai sustiprinti Aljanso buvimą Juodojoje jūroje“, – sakė jis interviu televizijai „Rossija 24“.

„Nėra jokių požymių, kad tie planai bus pakoreguoti atėjus naujai administracijai“, – pabrėžė A.Gruško.

„Niekas nieko nekalbėjo, bet pagal ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos planus tankų brigados į Europą atvyko ne vasarį, o sausį.

Ko gera, tai buvo padaryta, kad nauja administracija būtų priversta susitaikyti su jau įvykusiu faktu, nes iš pradžių buvo pranešama, kad tokia plėtra prasidės šių metų vasario pradžioje“, – pridūrė rusų diplomatas.

Sprendimas sustiprinti NATO rytinio sparno gynybą buvo priimtas pernai per Varšuvoje vykusį Aljanso viršūnių susitikimą, reaguojant į padidėjusią potencialios Rusijos agresijos grėsmę.

Buvo nutarta, kad Lenkijoje ir Baltijos šalyse bus dislokuoti keturi priešakiniai NATO pajėgų batalionai, o kiekvienam iš jų vadovaus vadinamosios atraminės šalys: Lenkijoje – JAV, Lietuvoje – Vokietija, Latvijoje – Kanada, Estijoje – Jungtinė Karalystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius