Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva neturi teikti teisinės pagalbos šalims, nereaguojančioms į Rusijos prašymus, pareiškė Dmitrijus Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pripažino, kad tarptautinės teisinės pagalbos suteikimo mechanizmas, remiantis atitinkamų žinybų užklausimu, yra netobulas, ir ragina šį darbą organizuoti pirmiausia vadovaujantis savitarpio pagalbos principu.
D.Medvedevas ir V.Putinas partijos suvažiavime
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sutinku, kad tarptautinė teisinė pagalba, švelniai kalbant, netobula. Šis darbas organizuojamas tarptautinių konvencijų pagrindu, tačiau pagalba turi pirmiausia remtis savitarpio principu“, – sakė D.Medvedevas vaizdo konferencijoje, skirtoje jo pavedimų vykdymui.

Prezidentas pažymėjo, „kad tie, kurie mums padeda, turi teisę tikėtis atsakomosios rusų vadovybės – vykdomosios valdžios, teisėsaugos organų, teismų pagalbos“.

„Jeigu viena ar kita šalis mums nepadeda, o šiandien egzistuoja šalys, kurios nieko nedaro, tik priglaudžia visokius išsigimėlius ir sukčius, kurie atvyksta iš mūsų šalies, kitų valstybių, tai ir mūsų reakcija į jų prašymus turi būti atitinkama“, – pareiškė prezidentas.

D.Medvedevas pabrėžė: „Pirmiausia savitarpio pagalba, čia jokių kitų principų tarptautinė teisė neparengė, reikia būti sąžiningu ir su teisėsaugos darbu susijusioje veikloje.“

D.Medvedevas tai pareiškė atsakydamas į Rusijos tyrimo komiteto (RTK) vadovo Aleksandro Bastrykino nusiskundimą, kad RTK negali užbaigti 66 iš 77 baudžiamųjų bylų dėl silpno teisinės pagalbos mechanizmo.

Pasak A.Bastrykino, į 141 tarptautinius pavedimus RTK gavo tik du atsakymus.

„Išsigimėlių ir sukčių“ pavardžių pasitarime D.Medvedevas nepaminėjo.

BBC tinklalapyje primenama, kad Rusijos valdžia ne kartą mėgino susigrąžinti iš Londono verslininką Borisą Berezovskį. Londone prieglaudą gavo ir kiti žinomi verslininkai, tarp kurių buvęs mobiliojo ryšio salonų tinklo „Evroset“ savininkas Jevgenijus Čičvarkinas. Šiais metais į Londoną pabėgo ir Maskvos banko vadovas Andrejus Borodinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius