Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva patvirtino: Sirijoje žuvo Rusijos ir NVS piliečių

Tarp neseniai Sirijoje vykusiame susirėmime žuvusių asmenų yra Rusijos ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalių piliečių. Esą tarpininkauta dėl kelių dešimčių sužeistųjų sugrąžinimo gydytis į Rusiją, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.
Maskva patvirtino, kad Sirijoje žuvo neskelbiamas skaičius „rusų ir NVS piliečių“
Maskva patvirtino, kad Sirijoje žuvo neskelbiamas skaičius „rusų ir NVS piliečių“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad kalbama apie Rusijos piliečius, esančius užsienyje, norėtumėme atkreipti dėmesį štai ką.

Per neseniai vykusį karinį susirėmimą, kuriame jokiais būdais Rusijos Federacijos kariai nedalyvavo ir nebuvo naudojamos reguliarios techninės priemonės, buvo sužeistų Rusijos ir NVS šalių piliečių“, – sakoma antradienį paskelbtame Rusijos URM svetainėje paskelbtame Spaudos ir informacijos departamento pranešime.

Rusijos URM ministerija taip pat pranešė, kad „tarpininkauta dėl jų (sužeistųjų) sugrąžinimo į Rusiją, kur, kiek yra žinoma, jie yra gydomi įvairiose medicinos įstaigose“.

„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje

JAV koalicijos pajėgos vasario 7 d., atakuodamos Sirijos demokratinių pajėgų poziciją vietovėje į rytus nuo Eufrato Sirijoje, smogė vienam daliniui ir sunaikino apie 100 žmonių.

Minėta, kad tarp nukautųjų yra ir rusų samdinių, rodo jų artimųjų, sukarintų grupuočių ir politinių organizacijų paskelbti pranešimai.

Pirmadienį, vasario 19-ąją, Valstybės Dūmos Gynybos komiteto pirmininkas Vladimiras Šamanovas nepatvirtino informacijos apie daugybės rusų karių žūtį Sirijoje.

VIDEO: JAV vadovaujama koalicija triuškina rusų samdinius Sirijoje

„Pastaruoju metu buvo keletas pareiškimų apie neva rusų privačias karines kompanijas Sirijos Arabų Respublikoje ir neva dideles netektis – maždaug 100-200 žmonių. Gynybos ministerijos struktūros, URM apskritai neigia šį faktą, turint galvoje šiuos skaičius“, – sakė V.Šamanovas.

VIDEO: Sirijoje žuvusio „Wagner“ samdinio žmona

„Taip, išsiaiškinta, kad žuvo penki Rusijos piliečiai, neturintys jokio ryšio su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis, nei su kitomis struktūromis“, – kalbėjo jis susitikime su užsienio šalių karo atašė.

V.Šamanovas pabrėžė, kad minėti penki Rusijos piliečiai – greičiausiai samdinių grupės „Vagner“ nariai – Sirijoje buvo savo iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius