Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva propagandine akcija vadina tvirtinimus, kad Rusija susijusi su teroro aktais Gruzijoje

Maskva vadina propagandiniais amerikiečių žiniasklaidos pareiškimus, kad CŽV patvirtino Rusijos specialiųjų tarnybų sąsajas su teroro aktais Gruzijoje.
Gruzijos kariai artėja prie maištaujančios Muchrovanio bazės.
Gruzijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Panašu, kad publikacija „The Washington Times“ siekiama sukelti naują informacinę bangą, susijusią su klausimais, kuriuos anksčiau, dar šių metų pradžioje, svarstė amerikiečių ir gruzinų atstovai“, – agentūrai „Interfax“ pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas.

„Įvertindami šios temos jautrumą ir užuominas, kad Rusijos specialiosios tarnybos gali būti susijusios su teroro išpuoliais Gruzijos teritorijoje, mes į tai pažiūrėjome visai atsakingai ir atlikome atitinkamą profesionalų tyrimą, įtraukdami į jį mūsų žinybas. Šio darbo rezultatai buvo pranešti tiek amerikiečiams, tiek ir gruzinams“, – pažymėjo jis.

G.Karasinas paragino panašias temas svarstyti vengiant didelio viešumo.

Tuo tarpu Gruzijos URM paneigė Rusijos oficialiųjų asmenų pareiškimus, kad Maskva perdavė Tbilisui tyrimų rezultatus dėl Gruzijos teritorijoje rugsėjį-lapkritį įvykdytų teroro aktų, taip pat sprogdinimo prie JAV ambasados pastato Tbilisyje.

„Mes atlikome tyrimą ir įrodėme, kad su 12 įvykdytų ir rengtų teroro išpuolių susiję Rusijos specialiųjų tarnybų atstovai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Gruzijos vidaus reikalų ministerijos analitinio departamento vadovas Šota Utiašvilis.

Pasak jo, gruzinai ne kartą siūlė rusams atlikti bendrą tyrimą, tačiau kiekvieną kartą sulaukdavo neigiamo atsakymo.

Šių metų kovą Gruzijos VRM pareiškė, kad praėjusių metų rudenį virtinę teroristinių išpuolių Gruzijoje parengė ir apmokėjo Vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU), Abchazijoje tarnaujantis GRU majoras Jevgenijus Borisovas.

Tada buvo įvykdyti sprogdinimai prie JAV ambasados, opozicinės leiboristų partijos biuro ir ant geležinkelio bėgių. Žuvo viena moteris. Dar kelių teroro aktų, pavyzdžiui, prie televizijos kompanijos „Imedi“ pastato, diversinei grupei surengti nepavyko, nors sprogstamieji įtaisai buvo padėti.

Gruzijos VRM sulaikė šio teroristinio akto vykdytojus. Jie, pasak gruzinų valdžios, buvo Abchazijos Galio rajono gyventojai, gruzinai. Jie pasakė pavardę žmogaus, kuris užsakė šiuos teroro aktus – tai J.Borisovas. Jo dabar ieško interpolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius