Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva: Rusija neišduos užsienio pasų mobilizuojamiems piliečiams

Maskva neišduos užsienio pasų karui Ukrainoje mobilizuojamiems rusams, trečiadienį pranešė valstybės informacinis portalas, tvyrant nuogąstavimams, kad bus ribojamas išvykimas iš šalies, iš kurios jau pabėgo dešimtys tūkstančių žmonių.
Mobilizacija Rusijoje
Mobilizacija Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei pilietis šaukiamas į karinę tarnybą arba gavo šaukimo [į kariuomenę] laišką, jam bus atsisakyta išduoti pasą“, – skelbiama svetainėje.

Pranešime priduriama, kad asmenys, kuriems bus atsisakyta išduoti šį kelionėms į užsienį reikalingą dokumentą, bus informuojami, kiek laiko bus taikoma tokia priemonė.

Prezidentui Vladimirui Putinui paskelbus mobilizaciją Ukrainoje kariaujančioms Rusijos pajėgoms paremti, dešimtys tūkstančių žmonių pasitraukė į kaimynines šalis, siekdami išvengti šaukimo.

Daugelis baiminasi, kad šaukiamojo amžiaus vyrams bus uždrausta išvykti iš šalies. Pasirodė pranešimų, kad kai kuriems iš jų jau buvo neleista kirsti sienos.

Tik nedidelė dalis rusų turi specialius pasus, suteikiančius galimybę nuvykti į užsienį.

Rusijos piliečiams taip pat išduodamas „vidaus“ pasas – dokumentas, patvirtinantis asmens tapatybę ir pripažįstamas kai kuriose kaimyninėse buvusiose sovietinėse šalyse.

Minėtame portale neminimi jokie šių dokumentų išdavimo apribojimai.

Su vidaus pasais Rusijos piliečiai gali keliauti į Armėniją, Baltarusiją, Kazachstaną ir Kirgiziją. V. Putinui paskelbus apie dalinę mobilizaciją, daugelis rusų išvyko būtent į šias valstybes.

Tuo metu Šiaurės Osetijos valdžia trečiadienį pradėjo riboti galimybes automobiliu įvažiuoti į šią Rusijos respubliką, besiribojančią su Sakartvelu, dešimtims tūkstančių rusų šioje vietoje kirtus sieną ir palikus šalį, kad išvengtų Kremliaus vykdomos mobilizacijos.

Šiaurės Osetijos vadovas Sergejus Meniaila „Telegram“ paskelbė, kad mažame kalnuotame regione įvedė „padidintą parengtį“ ir nurodė „apriboti įvažiavimą automobiliais“.

V.Putinui paskelbus apie dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje, pasienyje su Sakartvelu nusidriekė didžiulės eilės rusų – daugiausia šaukiamojo amžiaus vyrų.

Pasak S.Meniailos, bus ribojamas lengvųjų automobilių įvažiavimas. Išimtis bus taikoma transporto priemonėms, registruotoms Šiaurės Osetijoje, Sakartvele arba kaimyninėje prokremliškoje separatistinėje Pietų Osetijos respublikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius