-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva: Rusijos karinės bazės Sirijoje liks veikti ir užbaigus karinę operaciją

Rusijai užbaigus karinę operaciją Sirijoje, ten esančios jos karinės bazės ne tik veiks toliau, bet ir bus stiprinamos, atsižvelgiant į jų ilgalaikę perspektyvą, ketvirtadienį pareiškė Rusijos parlamento gynybos reikalų komiteto pirmininkas Vladimiras Šamanovas.
Rusijos kariai
Maskva: Rusijos karinės bazės Sirijoje liks veikti ir užbaigus karinę operaciją / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Sirija

„Abi Sirijoje – Chmeimime ir Tartuse – esančios bazės ne tik nesiliaus funkcionuoti, bet nuolat gerins savo savybes ir pajėgumus, atsižvelgiant ilgalaikę mūsų buvimo perspektyvą šiame anaiptol ne ramiame regione “, – pareiškė V.Šmanovas.

Pasak jo, „šiandien Sirijos teritorijoje prasidėjo pokonfliktinio sureguliavimo laikotarpis, pasižymintis savomis ypatybėmis, tačiau Rusija yra sukaupusi didelę patirtį po vadinamos jos pirmosios ir antrosios kampanijos Kaukaze“.

V.Šamanovas: „Turime kuo pasidalinti su mūsų Sirijos kolegomis ir kitais konflikto Sirijoje taikaus sureguliavimo garantais.“

„Turime kuo pasidalinti su mūsų Sirijos kolegomis ir kitais konflikto Sirijoje taikaus sureguliavimo garantais“, – pridūrė V.Šamanovas.

„Dabar su mūsų kolegomis tikslinsime pokonfliktinio sureguliavimo planą ir paruošime vieną iš dokumentų – tam tikro skaičiaus pajėgų ir priemonių išvedimo grafiką, tačiau sprendimą dėl viso to priims vyriausiasis vadas“, – kalbėjo V. Šamanovas, turėdamas omenyje prezidentą Vladimirą Putiną.

Tuo metu Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas trečiadienį užsienio šalių karo atašė sakė, kad Sirija yra visiškai išvaduota nuo teroristų, ir visos džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ gaujos – sunaikintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius