Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva: Saugumo Tarybos nariai sutarė surengti vaizdo konferenciją dėl viruso

Rusija pirmadienį paskelbė, kad Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinės narės susitarė surengti vaizdo konferenciją dėl koronaviruso pandemijos.Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad „visi kitų penketo šalių lyderiai parėmė šią iniciatyvą“.
Sergejus Lavrovas Vašingtone
Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penkios nuolatinės Saugumo Tarybos narės – įtakinga grupė, galinti sustabdyti bet kokią rezoliuciją – yra Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir JAV.

Pasak S. Lavrovo, „penketas“ dabar svarsto, kaip jam įnešti savo indėlį ieškant būdų kovoti su koronavirusu.

„Šiuo tikslu iš principo sutarta dėl vaizdo konferencijos. Dabar sprendžiama, kurią tiksliai dieną ji galėtų įvykti“, – sakė jis.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad data dar nepaskirta.

Saugumo Taryba nuo pandemijos pradžios daugiausia tylėjo; tai lėmė dideli nuolatinių narių nesutarimai, pirmiausiai tarp JAV, Kinijos ir Rusijos.

JAV ir Kinija kariavo žodžių karą dėl COVID-19 kilmės, o Rusija ir Kinija netrokšta, kad Saugumo Taryba šį klausimą laikytų kuo nors daugiau nei sveikatos ir ekonomikos klausimu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viršūnių susitikimo vaizdo ryšiu surengimą aptarė anksčiau šį mėnesį telefonu kalbėdamasis su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, nurodė Kremlius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija tuo metu sakė, kad S.Lavrovas „sutiko glaudžiai bendradarbiauti“ su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo rengiant šį susitikimą.

E.Macronas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas šio mėnesio pradžioje paragino surengti nuolatinių Saugumo Tarybos narių lyderių derybas.

Tikimasi, kad Saugumo Taryba šią savaitę pagaliau priims savo pirmąją rezoliuciją dėl pandemijos, pasigirdus raginimams intensyvinti tarptautinį bendradarbiavimą.

Rezoliucijos projekte, kurį bendrai pateikė Tunisas ir nuolatinė narė Prancūzija, raginama „stiprinti koordinavimą tarp visų šalių, nutraukti karo veiksmus“ ir padaryti „humanitarinę pauzę“ šalyse, kur vyksta konfliktai.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas praėjusį mėnesį paragino nutraukti ugnį visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius