Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva teigia turinti įrodymų dėl Izraelio vaidmens numušant Rusijos lėktuvą

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį atmetė Izraelio pareiškimus, kad šalies kariuomenė niekaip nesusijusi su praeitą savaitę įvykusiu incidentu, kai prie Sirijos krantų buvo numuštas rusų žvalgymo lėktuvas. „Visi Izraelio gynybos ministerijos nedrąsūs pareiškimai, neva Izraelio pusė niekaip nesusijusi su tragedija, per kurią žuvo 15 Rusijos karių, yra melagingi“, – pirmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje sakė rusų Gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas.
Il-20
Il-20 / Wikipedia.org nuotr.
Temos: 3 S-400 Rusija Izraelis

Jis pateikė Sirijoje dislokuotos Rusijos oro erdvės gynybos sistemos S-400 radarų duomenis, esą atskleidžiančius Izraelio naikintuvų manevrus ir Sirijos priešlėktuvinės sistemos S-200 raketos skrydžio trajektoriją.

„Šiandienos duomenys ne vien byloja, bet ir įrodo, kad visa kaltė už Rusijos lėktuvo Il-20 tragediją tenka Izraelio karinėms oro pajėgoms ir tiems, kas priėmė sprendimus dėl tokio pobūdžio veiklos“, – sakė I.Konašenkovas.

„Dar kartą pabrėšiu, kad Izraelio karinių oro pajėgų naikintuvų provokuojantys veiksmai rugsėjo 17-osios vakarą vyko Hemimimo aerodromo zonoje, kur leidžiasi ne tik kariniai, bet ir keleiviniai lėktuvai“, – pridūrė jis.

Pasak Gynybos ministerijos atstovo, sirų raketa, paleista į izraeliečių naikintuvus, nusitaikė į didesniu radaro atspindžiu pasižymintį ir lėčiau skridusį taikinį – Rusijos lėktuvą Il-20.

„Kaip matoma, raketa, artėjusi prie Izraelio lėktuvo, staigiai pakeitė skrydžio kryptį ir nuskriejo link Il-20“, – radarų duomenis komentavo I.Konašenkovas.

„Izraelio (naikintuvas) F-16, pasislėpęs nuo raketos už Rusijos Il-20, lieka patruliuoti į vakarus nuo Sirijos krantų. Kiti trys Izraelio lėktuvai liko budėjimo zonoje oro erdvėje į vakarus nuo Latakijos (provincijos) pakrantės“, – pridūrė jis.

„Rusijos Il-20 žyma dingo iš ekrano. Tačiau noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad Izraelio F-16 pasiliko tame rajone, be to, vienas jų – visiškai arti tragedijos vietos. Atkreipkite dėmesį, kad oro taikinio, Izraelio F-16, numeris pasikeitė. Tai rodo, kad iškart po tragedijos jis staigiai pakeitė skrydžio kryptį ir aukštį. Visa tai aiškiai užfiksuota S-400 radiolokacijos priemonėmis“, – žurnalistams sakė I.Konašenkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius