Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labiau nei nuvertėjęs rublis Maskvos gyventojus siutina supuvusių kiaušinių dvokas

Gruodžio 17 d. rytą Maskvos gyventojams nuotaiką gadino ne svyruojantis rublio kursas, o sieros vandenilio smarvė. Šis nemalonus kvapas jau tampa Maskvos rytinių ir pietrytinių rajonų nuolatiniu palydovu.
Oro kokybę Maskvoje gadina naftos gamykla
Oro kokybę Maskvoje gadina naftos gamykla / Youtube.com stopkadras
Temos: 1 Maskva

Higienistai nustatė, kad šiuose rajonuose sieros vandenilio koncentracija gerokai viršija leistiną. Agentūra „Mosekomonitoring“ praneša, kad miesto gyventojai jau nebe pirmą kartą šiais metais priversti kvėpuoti supuvusių kiaušinių smarve.

„Monitoringo stoties duomenimis, nuo 5 val ryto ėmė didėti sieros vandenilio koncentracija, kol leistiną normą ėmė viršyti 1,1-1,8 karto“, – pranešė agentūros darbuotojas. Jo teigimu, itin intensyvia smarve maskviečiai kvėpavo maždaug 1,5 valandos.

VIDEO: Maskvoje juntama supuvusių kiaušinių smarvė

Higienistai iškart puolė raminti, kad netgi toks normatyvų viršijimas nėra pavojingas gyvybei, nors sukelia didžiulį diskomfortą.

Galimo teršalų šatinio miesto valdžia neįvardija. Tačiau ši problema miesto pietinius ir pietrytynius rajonus persekioja nuolatos. Taip nutiko ir gruodžio 15 d., ir  keletą kartų anksčiau šį rudenį. Dažniausiai kaltininkas neįvardijamas. Tik gruodžio 16 d. Simonovo teismas skyrė 250 tūkst. rublių baudą Maskvos naftos perdirbimo gamyklai už panašų incidentą lapkričio mėnesį, nes ji neturėjo leidimo išleisti į atmosferą nuodingų dujų.

Teismas taip pat nusprendė nestabdyti šios gamyklos, nes tai nenaudinga miestui – Maskvos biudžetas prarastų daug įplaukų.

Apie panašų įvykį lapkričio mėnesį, kai Maskva skendo nuodingų dujų debesyje, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius