-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvai niežti nagus Ukrainos scenarijų pakartoti ir Baltijos šalyse

Pirmiausiai Rusija atėjo paimti Ukrainos, o dabar galbūt tą patį norės padaryti ir su Baltijos šalimis. Šeštadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas, atsakingas už žmogaus teises, demokratiją ir teisės viršenybę, Konstantinas Dolgovas pareiškė susirūpinimą Baltijos šalių piliečių rusų padėtimi. Tai reikia laikyti perspėjimu, rašo naujienų svetainė nymag.com.
Maskvos Kremlius
Maskvos Kremlius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje esančioje K.Dolgovo kalboje teigiama, kad „svetur gyvenančių tėvynainių teisių ir interesų apsauga yra vienas iš prioritetinių veiksmų“. Ši nesantaiką kurstanti kalba labai panaši į retoriką, kuri buvo naudota Rusijos Krymo aneksijos išvakarėse.

K.Dolgovas sieja neva antirusiškas nuotaikas su „ksenofobijos ir neonacizmo nuotaikų plitimu Europoje“. Jis apkaltino Europos Sąjungą žmogaus teisių pažeidimų ignoravimu bloko viduje. O po to K.Dolgovas nusitaikė ir į kaimynines valstybes.

„Mieli, draugai“, – paskelbė Rusijos politikas. – Mes puikiai žinome su kokiais žmogaus teisių ir įstatymų pažeidimais susiduria mūsų tėvynainiai Baltijos šalyse. Ši tema sulaukia nuolatinio Rusijos URM dėmesio“ – pareiškė K.Dolgovas ir skundėsi, kad šios šalyse yra gajūs antirusiški sentimentai ir ribojama rusų kalba.

Savo ruožtu Rusija siunčia daugiau karių į okupuotą Krymą, taip atsakydama į didesnes NATO pajėgas Rytų Europoje.

Šie provokuojantys pareiškimai pasirodė po to, kai Rusija pagrobė Estijos saugumo darbuotoją Estoną Kohverą, praėjus vos kelioms dienoms nuo JAV prezidento Baracko Obamos apsilankymo Taline, kur jis pažadėjo ginti visų NATO šalių teritorinį vientisumą.

Savo ruožtu Rusija siunčia daugiau karių į okupuotą Krymą, taip atsakydama į didesnes NATO pajėgas Rytų Europoje.

Klausiate, kas gali tapti kitu Rusijos taikiniu? Atsakymą gali pasufleruoti V.Putino mylimo dainininko Olego Gazmanovo dainos „Pagamintas Sovietų Sąjungoje“ eilutės: „Ukraina ir Krymas, Baltarusija ir Moldova, tai mano šalis. Kazachstanas ir Kaukazas bei Baltijos valstybės taip pat“.

Saugokis, Brukline (Niujorko dalis, garsėjanti didele rusų imigrantų koncentracija) – tu gali būti kitas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius