-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maskvoje 15 moterų ir paauglį nužudžiusiam maniakui teismas skyrė įkalinimą iki gyvos galvos

Maskvos miesto teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos maskvietį Vladimirą Mirgorodą, kuris buvo kaltinamas 15 moterų ir paauglio nužudymu bei lytine prievarta, pirmadienį pranešama Generalinės prokuratūros tinklalapyje.
Kalėjimas
Kalėjimas / AFP/Scanpix nuotr.

„2002-2004 metų laikotarpiu Maskvoje ir Maskvos srityje teisiamasis nužudė 15 moterų ir paauglį, atlikdamas ir lytinio pobūdžio prievartinius veiksmus“, – pažymima prokuratūros tinklalapyje.

Generalinės prokuratūros tinklalapyje nurodoma, kad teismas sutiko su prokurorų pozicija ir „pripažino V.Mirgorodą kaltu dėl jam inkriminuojamų nusikaltimų ir skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę, ją atliekant ypatingo režimo pataisos kolonijoje“.

Prokuratūra pažymėjo, kad V.Mirgorodas prisipažino dėl 6 nužudymų, 8 išprievartavimų, 7 lytinio pobūdžio prievartinių veiksmų, pasikėsinimo įvykdyti lytinės prievartos veiksmus.

„Nusikaltimai ilgą laiką buvo neatskleisti, nes teisiamasis nuo 2005 metų sausio iki 2010 metų liepos atliko bausmę, kurią už atvirą vagystę jam skyrė Maskvos Preobražensko rajono teismas“, – pasakojo Generalinėje prokuratūroje.

Rusijos tyrimų komiteto Maskvos vyriausiosios tyrimų valdybos vadovas Vadimas Jakovenka anksčiau papasakojo apie 32-ejų maniako nusikaltimus. „Vien per dvejus metus – nuo 2002 iki 2004 metų – Maskvos šiaurinėje ir šiaurės rytinėje teritorijoje jis įvykdė 16 nužudymų“, – sakė V.Jakovenka sausio 13 dieną interviu laikraščiui „Rossijskaja gazeta“.

Jis pažymėjo, kad nusikaltėlio aukomis tapdavo jaunos moterys nuo 18 iki 25-erių metų. „Mirgorodas pasirinkdavo negyvenamas vietas, lengvai užmegzdavo kontaktą su auka – moterys pasiduodavo jo žavesiui. Tada jis nužudydavo – uždusindavo kokiu nors rūbu. Žmogžudystę dažniausiai lydėjo išprievartavimas“, – sakė V.Jakovenka.

„Galima tvirtai pareikšti, kad jo sulaikymas išgelbėjo daugelio maskviečių gyvybes. Ekspertai laikosi vieningos nuomonės, kad nusikaltėlis, kuriam būdingas toks asmenybės sutrikimas, ir toliau neišvengiamai būtų žudęs ir prievartavęs“, – sakė Maskvos vyriausiosios tyrimų valdybos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius