-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje – akcija nužudytai žurnalistei A.Politkovskajai atminti ir reikalauta surasti kaltuosius

Prieš aštuonerius metus Rusijoje įvykdyta viena labiausiai nuskambėjusių politinių žmogžudysčių šioje šalyje – 2006 metų spalio 7 dieną buvo nušauta leidinio „Novaja gazeta“ žurnalistė Ana Politkovskaja. Rusijoje ši žmogžudystė prisiminta akcijomis, kuriose reikalauta surasti kaltuosius, skelbia newsru.com.
Akcija Anai Politkovskajai atminti
Akcija Anai Politkovskajai atminti / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį atminimo akciją surengė organizacija „Amnesty International“. Šios organizacijos atstovė sakė, kad „Amnesty International“ siekė pademonstruoti solidarumą su Rusijos žurnalistais, kurie dirba nepakankamos apsaugos sąlygomis. 

Ši akcija vyko prie leidinio „Novaja gazeta“ redakcijos. Akcijoje su popierinėmis gėlėmis rankomis dalyvavo įvairių Rusijos ir Europos leidinių atstovai. Jie ragino galų gale atskleisti tiesą, kas buvo šios Vladimiro Putino gimtadienio dieną įvykdytos žmogžudystės užsakovai. 

Į žurnalistės nužudymo paminėjimą atėjo ir jos vaikai Ilja ir Vera, jos artimieji, draugai. Poetė ir žurnalistė, gera A.Politkovskajos bičiulė Nadežda Četajeva sakė, jog ji buvo ir lieka geros žurnalistės pavyzdžiu. 

Iš viso akcijoje dalyvavo apie 50 žmonių. Panašios akcijos antradienį surengtos ir Čekijoje, Austrijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, kai kuriose kitose šalyse. 

Vyriausiasis redaktorius teigė, kad tyrimas dėl žurnalistės nužudymo nebus nutrauktas, kol užsakovas nestos prieš teismą

Leidinyje „Novaja gazeta“ antradienį pasirodė kelios A.Politkovskajai skirtos publikacijos. Jo vyriausiasis redaktorius teigė, kad tyrimas dėl žurnalistės nužudymo nebus nutrauktas, kol užsakovas nestos prieš teismą. Kol kas nuosprendį išgirdo tik žmogžudystės vykdytojai. 

Šiais metais penki vyrai buvo pripažinti kaltais dėl jos nužudymo. Teisėjas sutiko su kaltintojų prašymu skirti kalėjimą iki gyvos galvos čečėnui Rustamui Machmudovui, kuris nuspaudė gaiduką, ir jo dėdei Lom-Ali Gaitukajevui, kuris organizavo nužudymo logistiką. Kitiems trims atsakovams taip pat buvo skirtos kalėjimo bausmės, bet trumpesnės, nei reikalavo kaltintojai.
R.Machmudovo broliai Ibragimas ir Džabrailas už pagalbą susekant A.Politkovskają jos nužudymo dieną buvo nuteisti 12 ir 14 metų kalėti griežto režimo kolonijoje.
Penktas vyras, buvęs Maskvos policininkas Sergejus Chadžikurbanovas, gavo 20 kalėjimo metų už savo vaidmenį parengiant žurnalistės nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius