Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 02 /23:20

Maskvoje degė dangoraižio „Moskva-siti“ bokštas

Pirmadienio vakarą užsidegė vienas statomo dangoraižio „Moskva-siti“ bokštų. Gaisras jau apėmė 300 kvadratinių metrų. Pirminiais duomenimis, gaisrą sukėlė bitumo šildymo įrenginys, nuo kurio užsidegė šiukšlės ir reklamos skydas viename dangoraižio viršutinių aukštų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Gaisras įsiplieskė tarp 66 ir 67 dangoraižio aukšto.

Jį gesina 20 ugniagesių dalinių. Žinių apie žuvusius kol kas nėra.

Ypatingųjų situacijų ministerija informuoja, kad dega statomas bokštas „Vostok“, kuris įeina į kompleksą „Federacija“.  Šis dangoraižis po statybų užbaigimo turėjo siekti 360 metrų.

Papildyta 22.53 val. „Ria Novosti“ praneša, kad malšinti liepsnų išsiųstas sraigtasparnis Ka-32. Ugnis įsiplieskė nusileidus saulei 20 val. Maskvos laiku. Baigtas statyti dangoraižis turėjo būti aukščiausias pastatas Rusijoje. Baigus statybas 2013-aisiais tai turėjo būti 93 aukštų pastatas.

Nebaigtas statyti dangoraižis yra Maskvos rajone, kuris yra maždaug kilometras nuo Rusijos Federacijos vyriausybės pastato. Šiame rajone – daugybė modernių aukštų pastatų.

Papildyta 23.08 val. Ugniagesių darbą apsunkina stiprus vėjas. Iš pastato evakuota 14 darbuotojų. Su ugnimi kovoti padeda dar vienas sraigtasparnis.

Papildyta 23.20 val. Kaip praneša lenta.ru, gaisrui gesinti buvo pasitelkti iš viso keturi sraigtasparniai: trys iš jų – Ka-32 ir vienas Mi-26. Skelbiama, kad gaisrui iškart buvo paskirtas antrasis sudėtingumo lygis penkių balų skalėje. Vėliau, jis pakeltas iki ketvirto.

Gaisras lokalizuotas ir užgesintas dar prieš vidurnaktį.

VIDEO: Federation Tower in Moscow City on fire, April 2, 2012

VIDEO: Пожар на башне в Москва-Сити

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius