Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04 /12:30

Maskvoje mitinguoja 100 tūkst. Putino šalininkų, o opozicijos – taip pat apie 100 tūkst.

Maskvoje prie kalvos „Poklonnaja“ (Nusilenkimo kalno) į valdančiųjų palaikymo mitingą susirinko daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, žurnalistams pranešė regiono saugumo sostinės departamento atstovas.
Mitingas Rusijoje
Mitingas Rusijoje / „Scanpix“ nuotr.

„Visas Nusilenkimo kalnas užimtas žmonių, kurių susirinko daugiau kaip 100 tūkstančių“, – sakė jis.

Pasak „Interfax“ korespondento, kiekvienas kalbėtojas mitinge pabrėžia, jog „oranžizmаs nepraeis“.

„Mes skirtingai vertiname Vladimirą Putiną – vieni jį palaiko, kiti – ne, bet mes neleisime sugriauti šalies“, – sakė mitingo vedėjas Maksimas Ševčenka.

„Mums reikia sąžiningų rinkimų, mums reikia kovoti su jėgos struktūrų savivale; tuo rūpinsis naujas prezidentas, nesvarbu, kas jis bus. Bet mes nenorime šalies griuvimo ir perversmo“, – pabrėžė M.Ševčenka.

Televizijos žurnalistas Michailas Leontjevas savo ruožtu pareiškė mitinge: „Mums siūlo perestroiką (pertvarką). Michailui Gorbačiovui reikia, kad Putinas pasitrauktų, todėl jis ir daro pareiškimus prieš jį. Bolotnajos žmonės nori ne Putiną, o Rusijos valdžią nuversti“.

Tuo tarpu opozicijos renginyje Bolotnajos aikštėje, anot Vladimiro Ryžkovo, vieno iš akcijos „Už sąžiningus rinkimus“ organizatorių, atėjo mažiausiai 100 tūkstančių žmonių.

„Dabar jau susirinko mažiausiai 100 tūkstančių, o žmonės vis dar eina“, – sakė jis pradėdamas mitingą ir pasijuokė iš VRM pranešimų, esą čia susirinko tik 14 tūkst. žmonių.

„Mes dabar tiksliname duomenis, bet jau dabar matyti, kad aikštėje – mažiausiai šimtas tūkstančių žmonių“, – pakartojo V.Ryžkovas. Minia atsakė skanduodama „Ura!“

V.Ryžkovas paragino žmones, kai kalbės Jurijus Ševčiukas, paleisti į dangų baltus balionus.

Tuo metu Bolotnajos aikštės link dar ėjo komunistų kolona, o už jų – anarchistai ir kairieji bei neorganizuoti piliečiai.

VRM spaudos tarnybos duomenimis, 13 val. Didžiojoje Jakimankoje, iš kur prasidėjo opozicijos eitynės Bolotnajos aikštės link, buvo susirinkę 23 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius