Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30 /16:36

Maskvoje į protestą už interneto laisvę susirinko tūkstančiai žmonių

Maskvoje į protestą dėl neseniai Rusijoje įvestų interneto laisvės apribojimų pirmadienį susirinko apie 10 tūkstančių žmonių.
Maskvoje į protestą už interneto laisvę susirinko tūkstančiai žmonių
Maskvoje į protestą už interneto laisvę susirinko tūkstančiai žmonių / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

Pirmadienį, nedarbo dieną šioje šalyje, demonstrantai užplūdo vieną centrinę Maskvos gatvių protestuodami prieš valdžios sprendimą apriboti interneto laisvę Rusijoje.

Rusijos sostinės policijos atstovai spaudai informavo naujienų agentūrą „Interfax“, kad protesto akcijoje dalyvavo 7 500 žmonių.

„Šiurkščių viešosios tvarkos pažeidimų“ nebuvo, sakė pareigūnų atstovai.

Tuo tarpu protestą organizavusios Libertarinės partijos pirmininko pavaduotojas Kirilas Samodurovas „Interfax“ sakė, kad į renginį susirinko apie 10 tūkst. žmonių.

„Žinoma, nesitikėjome nieko kita. Nėra nieko populiariau ir svarbiau už laisvę“, – pareiškė jis.

Protesto akcijoje taip pat dalyvavo opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

Demonstrantai ragino panaikinti Rusijos ryšių rinkos priežiūros agentūrą „Roskomnadzor“, apriboti vyriausybės įtaką internetui bei atšaukti baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos už savo pranešimus socialiniuose tinkluose persekiojami piliečiai.

Mitinge taip pat dalyvauja liberalų partijos „Jabloko“ lyderis, šiemet varžęsis dėl prezidento posto, Grigorijus Javlinskis. Jis pareiškė, kad laisvės internete apribojimas – smūgis ateičiai.

„Ateitį sukurti gali tik laisvi žmonės. Laisvė reiškia interneto atvirumą. Visi, kurie to nesupranta, kenkia mūsų šaliai“, – G.Javlinskis sakė „Interfax“.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos pareigūnai ėmė blokuoti populiarią susirašinėjimo programėlę „Telegram“, jos operatorei atsisakius vykdyti Federalinės saugumo tarnybos (FSB) reikalavimą pateikti susirašinėjimo šifravimo kodus programėlės vartotojų žinutėms netrukdomai skaityti.

„Telegram“ kūrėjas rusų verslininkas Pavelas Durovas jau seniai kartoja, kad neleis Rusijos saugumo tarnyboms slapta stebėti programėlės vartotojus. Jis pažadėjo, kad programėlė ir toliau veiks, nepaisant draudimo.

„Roskomnadzor“ jau blokavo milijonus IP adresų, kuriuos vartotojai naudojo, kad apeitų draudimą naudotis „Telegram“. Taip pat buvo užblokuota ir serverių, priklausančių technologijų milžinėms „Google“ ir „Amazon“; tai paveikė milijonus rusų tinklalapių.

P.Durovas savo ruožtu išreiškė susižavėjimą žmonėmis, pirmadienį atėjusiais į šį mitingą.

Vk.com nuotr./„VKontakte“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Pavelas Durovas
Vk.com nuotr./„VKontakte“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Pavelas Durovas

„Tūkstančiai jaunų ir pažangių žmonių šiuo metu Maskvoje gina interneto laisvę. Tūkstančiai dar ateina. Tai – beprecedentis (įvykis). Didžiuojuosi, kad gimiau vienoje šalyje su šiais žmonėmis. Jūsų energija keičia pasaulį“, – pirmadienį parašė „Telegram“ kūrėjas Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius