Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje išardytas Boriso Nemcovo memorialas, prie jo budėję žmonės sulaikyti

Prie Didžiojo Maskvos tilto, netoli Kremliaus, įrengtas Boriso Nemcovo memorialas buvo išardytas. Komunalinių tarnybų darbuotojai išmetė gėles ir kitus nužudyto opozicijos lyderio atminimui skirtus simbolius, rašo newsru.com.
Boriso Nemcovo pagerbimas
Boriso Nemcovo pagerbimas / „Scanpix“/AP nuotr.

Memorialą saugoję opozicijos aktyvistai prieš pat jo ardymą buvo sulaikyti ir nuvežti į komisariatą, įsikūrusį vadinamajame Maskvos „Kinų mieste“. Abu jie po pusvalandžio buvo paleisti, nepateikus jokių kaltinimų.

Jiems pavyko su savimi paimti portretinę B.Nemcovo nuotrauką, tačiau jokių kitų atminimo ženklų nebeišsaugojo. Memorialą išardė ir gėles bei nuotraukas išsivežė Maskvos miesto tarnybų darbuotojai.

Tai jau ketvirtas kartas, kai po B.Nemcovo nužudymo Maskvos centre įkurtas memorialas yra išardomas komunalinių tarnybų darbuotojų. Pastarąjį kartą atminimo ženklai buvo paimti sausio 30-ąją.

Rusijos opozicijos atstovai vasario 27 dieną ketina rengti eitynes, kuriose minės B.Nemcovo mirties metines. Kol kas neaišku, ar jas bus leista surengti. Maskvos miesto valdžia atsisako duoti leidimą masinėms eitynėms.

Po B.Nemcovo nužudymo buvo ketinama kurti nuolatinį memorialą ar net pastatyti paminklą jo atminimui, tačiau leidimo tokiam projektui taip pat nepavyko gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius