Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje keli šimtai demonstrantų reikalavo V.Putino atsistatydinimo

Maskvos centre apie 500 žmonių dalyvavo mitinge, kuriame reikalauta, jog atsistatydintų Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ir būtų vykdoma politinė reforma.
Opozicijos mitingas Maskvoje
Opozicijos mitingas Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kairiosios ir liberaliosios opozicijos aktyvistai susirinko prie Aleksandro Puškino paminklo į mitingą, kurį Maskvos valdžia, nors ir keista, leido.

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas, tapęs opozicijos lyderiu, bei kitų politinių grupių aktyvieji nariai reikalavo V.Putino ir jo vyriausybės atsistatydinimo, nes šie esą kalti dėl ekonomikos problemų ir politinės laisvės užgniaužimo Rusijoje.

„Aš nemanau, kad šis režimas ilgai laikysis, bet kiekvieną dieną jis daro didžiulę žalą Rusija“ – kalbėjo G.Kasparovas agentūrai AP.

Kairiojo fronto lyderis Sergejus Udalcovas sakė, kad mitinguotojai siekia, jog visi valdžios organai būrų renkami, ir kad būtų imtasi esminių politinių ir ekonominių reformų.

Opozicinės grupės negali pasigirti populiarumu Rusijoje. Joms taip pat trukdoma veikti tokiuose regionuose kaip Maskva, kur valdžia neleidžia jiems rengti mitingus, o milicija vaiko jų demonstracijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius