Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 08 11 /14:47

Maskvoje nugriaudėjo sprogimas, buvo uždaryti du oro uostai

Penktadienį Maskvoje įvyko galingas sprogimas. Socialiniuose tinkluose teigiama, kad sprogo dronas.

Žiniasklaidos duomenimis, sprogimas įvyko netoli Karamyševo krantinės kairiajame Maskvos upės krante. Šiuo metu ten vyksta specialiosios tarnybos.

Liudininkai socialiniuose tinkluose tvirtino, kad neva sprogo ir nukrito dronas. Teigiama, kad bepiločio orlaivio fragmentai susidūrė su žeme 67-osios Maskvos miesto ligoninės parko teritorijoje.

Internete skelbiamoje filmuotoje medžiagoje matyti dūmai. Vėliau internete taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame neva užfiksuotas virš Maskvos skrendantis dronas.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas susirašinėjimo platformoje „Telegram“ vėl pranešė, kad vienas dronas bandė praskristi virš miesto, bet jį likvidavo oro gynybos pajėgos.

Drono nuolaužoms nukritus netoli Karamyševo krantinės, niekas nenukentėjo ir rimtų nuostolių nepadaryta, tvirtino jis.

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaida skelbė, kad penktadienį kuriam laikui buvo uždaryta oro erdvė virš dviejų oro uostų: šalies vakaruose esančioje Kalugoje ir Maskvoje.

Oro erdvė virš Kalugos oro uosto ir Maskvos Vnukovo oro uosto buvo uždaryta siekiant užtikrinti civilinių orlaivių skrydžių saugumą, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi aviacijos administracijos atstovu.

Ekstremaliųjų situacijų tarnybų atstovas sakė, kad erdvė virš Kalugos oro uosto buvo uždaryta dėl dronų atakų grėsmės.

Kiek vėliau pranešta, kad oro erdvė virš šių dviejų oro uostų atidaryta.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu dėl paleisto drono apkaltino Kyjivą.

Į vakarinę Maskvos dalį atskridęs dronas buvo nuslopintas elektroninės kovos priemonėmis, jo nuolaužos nukrito miško teritorijoje, „Telegram“ tvirtino Rusijos gynybos ministerija.

„Šią popietę buvo sužlugdytas Kyjivo režimo bandymas įvykdyti teroristinę ataką dronu prieš objektą Maskvos teritorijoje“, – sakoma pranešime.

Pasak ministerijos, aukų ar žalos nėra.

Ukraina šio pranešimo nekomentavo.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos sostinėje ir jos apylinkėse vis dažniau pasigirsta sprogimų. Rusai ypač dažnai pradėjo skųstis dėl „dronų atakų“.

Vienas didžiausių išpuolių įvyko naktį į liepos 30 d. Pranešta, kad nežinomi dronai smogė Rusijos sostinės verslo centrui „Moscow City“. Dronai pataikė į vadinamąjį „vyriausybės bokštą“, kuriame įsikūrę trijų Rusijos ministerijų biurai: Ekonomikos plėtros, Pramonės ir prekybos bei Ryšių ministerijos.

Be to, rugpjūčio 1 d. naktį Maskvos miesto rajone vėl nugriaudėjo sprogimai. Preliminariais duomenimis, į elitinio komplekso bokštą įskrido mažiausiai vienas dronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius