-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje per protesto akciją sulaikytas Eduardas Limonovas

Opozicijos veikėjas ir rašytojas Eduardas Limonovas, pirmadienį sulaikytas per nesankcionuotą akciją Triumfo aikštėje, pristatytas į Tverės nuovadą.
Eduardas Limonovas
Eduardas Limonovas / „Scanpix“ nuotr.

„Esu Tverės nuovadoje kartu su Konstantinu Kosiakinu. Laukiame, kada pradės įforminti dokumentus“, – pranešė telefonu iš nuovados agentūrai „Interfax“ E.Limonovas, pridūręs, kad policija su juo nesielgė šiurkščiai.

„Taip netiktų. Aš – kultūros žmogus, žinomas rašytojas“, – paaiškino jis.

Pasak E.Limonovo, kai jis atvažiavo į Triumfo aikštę, prie jo priėjo policininkai ir pasiūlė kreiptis į susirinkusius, paraginti juos išsiskirstyti.

Policininkai pabrėžė, jog akcija nebuvo suderinta su valdžia.

„Aš jiems pasakiau, kad Konstitucija mano pusėje. Tada jie nuėjo. Po kelių minučių vėl pasirodė, ištraukė (mane) iš minios ir pasodino į „limonomobilį“, – pasakojo E.Limonovas, turėdamas omenyje policijos mašiną, į kurią jis sodinamas kiekvieną kartą, kai būna sulaikomas Triumfo aikštėje.

Jis sakė, pats nelabai supratęs, kas vyksta aikštėje. „Mane glaudžia siena apstojo policininkai ir žurnalistai. Mano ūgis – tik 172 centimetrai. O jie visi dabar tokie dideli. Per tokį mišką nieko nematyti“, – sakė E.Limonovas.

Maskvos valdžia perspėjo E.Limonovą ir jo šalininkus, kad gruodžio 31-ąją nerengtų mitingo Triumfo aikštėje.

Maskvos merijos regioninio saugumo departamento vadovas Aleksejus Majorovas anksčiau buvo sakęs agentūrai „Interfax“, kad išimčių dėl Naujųjų metų šventės opozicijos veikėjams nebus – jų akcija nesuderinta.

E.Limonovui ir jo šalininkams jau keleri metai nesiseka Triumfo aikštėje surengti akcijos Konstitucijos 31-ajam straipsniui paremti. Jis vis teikia paraiškas, o jam vis atsakoma „ne“.

„Tai, kad jie neleidžia mums rengti mitingus, telieka jų sąžinei. Jie pažeidžia Konstituciją šalies, kurioje mes gyvename“, – sakė E.Limonovas ir pažadėjo, kad „Kitokia Rusija“ su sąjungininkais rengs akcijas Triumfo aikštėje kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius