Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06 /21:11

Rusijoje – opozicijos mitingai, suimti šimtai žmonių

Maskvoje Triumfo aikštėje per nesankcionuotą akciją buvo sulaikytas Borisas Nemcovas – vienas judėjimo „Solidarumas“ lyderių. Sulaikymai vyko ir Sankt Peterburge.
Policija Maskvos Triumfo aikštėje
Policija Maskvos Triumfo aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policininkai B.Nemcovą nusivedė į autobusą, stovintį aikštėje.

Pasak BBC korespondento, policija sulaiko daugiau žmonių, kuriuos, skanduojančius „gėda būti mentu“, veda į autobusus.

Aikštėje yra susirinkę ir apie du tūkstančiai jaunuolių, Kremliaus šalininkų iš partijos „Vieningoji Rusija“ remiamo judėjimo „Jaunoji gvardija“. Šie skanduoja „Rusija! Medvedevas! Pergalė!“ ir muša būgnus.

Naujienų portalas gazeta.ru praneša, kad Maskvoje sulaikyta jau 100 žmonių, kai kurie jų buvo sumušti. Sulaikyti ir keli žurnalistai.

Nesankcionuotas mitingas vyksta ir Sankt Peterburge – jis surengtas prie prekybos centro „Gostinyj dvor“. Skelbiama, kad OMON'o pareigūnai apsupo akcijos dalyvius, tarp jų pateko ir žurnalistų bei atsitiktinių praievių. Sulaikytieji sodinami į specialius automobilius ir vežami į policijos poskyrius. Šiuo metu Sankt Peterburge sulaikyta apie 60 žmonių.

Atnaujinta 19.22 val. Naujausiais duomenimis, Maskvoje jau sulaikyta 250 žmonių. Žurnalistai iš įvykio vietos praneša, kad aikštėje ir jos priegose labai daug policijos.

Antradienį vėl sulaikytas buvo ir partijos „Jabloko“ lyderis Sergejus Mitrochinas. Pirmą kartą sulaikytą S.Mitrochiną pareigūnai netrukus paleido, kai jis parodė savo kandidato į deputatus pažymėjimą.

Atnaujinta 19.52 val. Rusijos žiniasklaida praneša, kad mitingas Triumfo aikštėje pamažu baigiasi, iš čia traukiasi ir policijos pareigūnai. Nors, gazeta.ru žurnalistų teigimu, atrodė, kad čia buvo susirinkę apie 1,5 tūkst. žmonių, pareigūnai tvirtino, jog iš viso aikštėje buvo 5 tūkst. Skelbiama, kad antradienį vkare buvo paleistas anksčiau sulaikytas B.Nemcovas.

Newsru.com skelbia, kad tuo pačiu metu Maskvos Revoliucijos aikštėje vyko Kremliaus šalinininkų mitingas, į kurį susirinko apie 10 tūkst. žmonių.

Atnaujinta 20.21 val. Kaip rašo gazeta.ru, nors opozicijos mitingas Maskvoje buvo nesankcionuotas, Kremliaus šalininkai surengti savo akciją Rusijos sostinės Revoliucijos aikštėje gavo.

Sankt Peterburge šiuo metu areštuota jau apie 200 žmonių. Opozicijos atstovai per miestą žygiavo savivaldybės link, kur jų laukė gausios pareigūnų pajėgos.

Atnaujinta 21.11 val. Rusijos Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad per opozicijos akcijas Maskvoje ir Sankt Peterburge buvo sulaikyta 500 žmonių – 200 Sankt Peterburge ir 300 Rusijos sostinėje. Sulaikytiesiems gresia iki 1000 rublių bauda arba iki 15 parų areštas. Tarp sulaikytųjų buvo ir keli žurnalistai, tačiau vėliau jie paleisti.

Opozicijos atstovai skelbia, kad jie gavo leidimą ateinantį šeštadienį mitingą surengti Maskvos Revoliucijos aikštėje.

Pranešama ir apie tai,kad stichinės protesto akcijos vyko kai kuriuose kituose Rusijos miestuose – pavyzdžiui, Samaros centre susirinko apie 100 žmonių. Šis mitingas buvo taikus, niekas nebuvo sulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius