Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje protestuotojas prisirakino prie Rusijos saugumo agentūros durų

Rusijoje pirmadienį buvo sulaikytas aktyvistas, kuris prisirakino prie šalies svarbiausios saugumo agentūros paradinių durų, taip protestuodamas prieš jos veiksmus dėl vienos prieštaringai vertinamos baudžiamosios bylos.
FSB būstinė Maskvoje
FSB būstinė Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę Rusijos teismas nuteisė septynis kairiojo sparno jaunimo grupės „Set“ („Tinklas“) narius už terorizmą ir skyrė jiems 6–18 metų įkalinimo bausmes.

Žmogaus teisių gynėjai ir Rusijos opozicijos nariai kaltino sovietinio KGB perėmėją Federalinę saugumo tarnybą (FSB) sufabrikavus bylą: kankinus įtariamuosius ir taip privertus juos pareikšti prisipažinimus.

Tai yra viena iš kelių FSB inicijuotų bylų. Kai kurie iš šių septynių jaunų anarchistų ir antifašistų iš pradžių pripažino savo kaltę dėl kai kurių kaltinimų, bet vėliau sakė, kad padarė neteisingus prisipažinimus kankinami elektros šoku.

Pirmadienį aktyvistas Konstantinas Fokinas prisirakino prie FSB Maskvos būstinės durų, taip protestuodamas prieš šią bylą. Po kelių minučių jį sulaikė policija.

K.Fokinas vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad policija apkaltino jį surengus piketą, trukdžiusį įeiti. Jis buvo sulaikytas iki antradienio, kai turės stoti prieš teismą.

Be to, pirmadienį Rusijos menininkų ir kuratorių grupė paskelbė laišką, kuriame kaltina FSB kankinant įtariamuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius