Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje suimta beveik 100 protestuotojų

Rusijos sostinėje šalia „Ostankino“ telecentro sulaikyti 94 nesankcionuoto mitingo „Prieš įžūlų NTV kanalo melą“ dalyviai. Apie tai, cituodamas skelbia naujienų tinklalapis lenta.ru.
Maskva ruošiasi rekordiniam šeštadienio mitingui. Borisas Nemcovas
Borisas Nemcovas / „Scanpix“ nuotr.

Žmonės buvo sulaikyti dėl masinių akcijų organizavimo taisyklių pažeidimų. Surašius protokolus juos buvo žadama paleisti. Tarp sulaikytųjų – ir mitingų „Už teisingus rinkimus“ organizatoriai Borisas Nemcovas bei Sergejus Udalcovas.

Skaičiuojama, kad sekmadienio akcijoje dalyvavo iki 1000 žmonių. Jie skandavo „Gėda NTV“, o rankose laikė plakatus su užrašais „Prievarta, bukumas, melagystė“. Susirinkusieji prie televizijos pastato paliko popierinių banknotų, sausainių, žalių obuolių (tai televizijos kanalo simbolis) ir gėlių.

Akcijos priežastis – per NTV parodytas dokumentinis filmas „Protesto anatomija“, kuriame teigiama, kad į opozicijos mitingus dalyviai renkasi už pinigus. Filmas sulaukė didžiulio nepasitenkinimo interneto socialiniuose tinklalapiuose.

Akcija prieš melą NTV eteryje buvo surengta ir šeštadienį, joje dalyvavo apie 200 žmonių, du buvo sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius