Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje – trumpas protestas prieš valdžią, nekreipiančią dėmesio į Panama Papers

Vladimiras Putinas apie pasaulį drebinusį Panama Papers ketvirtadienį užsiminė tik tarp kitko ir tradiciškai apkaltino Vakarus susimokius prieš Rusiją. Opozicijos aktyvistai šalies prezidentui dar nė nepakomentavus nutekėjusių duomenų, šešėlį metančių ir ant Kremliaus, nuspėjo būsimą V.Putino reakciją ir ją įrėmino iškalbingame plakate.
Viešojo transporto stotelė Maskvoje
Viešojo transporto stotelė Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip "Twitter" parašė BBC korespondentas Maskvoje Steve'as Rosenbergas, plakatas, kuriame vaizduojamas atostogų išsiruošęs V.Putinas, papuošė vieną Maskvos autobusų stotelę.

Po Rusijos prezidento, paversto garsiojo filmo „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ („Fear and Loathing in Las Vegas“) herojumi, atvaizdu rusiškai užrašytas klausimas: „Kokia Panama?“

Plakatas Maskvoje pasirodė antradienį. Bet maskviečiai jį pamatyti galėjo tik kelias valandas – vakare plakatas buvo išimtas iš reklamai skirto stendo.

Jau pats pirmasis tarptautinių žurnalistų pajėgų tyrimas atskleidė, kaip įtariama, šešėlinius V.Putino aplinkos, o gal ir jo paties turtus. Tai aiškėja iš Panamos teisininkų kompanijos „Mossack Fonseca“ nutekėjusių duomenų.

Turtus kontroliuoja artimas Rusijos prezidento draugas, vyresniosios V.Putino dukters krikštatėvis, violončelininkas Sergejus Rolduginas.

Nors jis pats save vadina kukliu muzikantu, tyrimas parodė, kad bendra su S.Rolduginu susijusių šešėlinių verslų apyvarta sudarė apie 2 milijardus JAV dolerių. Tai suma, triskart viršijanti visą šių metų Lietuvos gynybos biudžetą.

Įtariama, kad S.Rolduginas administruoja paslėptus V.Putino pinigus.

Visi Panama Papers tyrimai ir naujienos – specialiame projekto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius