-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje tūkstančiai demonstrantų protestavo prieš Vladimiro Putino valdymą

Keli tūkstančiai rusų sekmadienį žygiavo per Maskvos centrą protestuodami prieš prezidento Vladimiro Putino valdymą ir griežtus teismų veiksmus prieš jo oponentus.
Protesto akcija Maskvoje
Protesto akcija Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skanduodami „Putinas yra vagis“ ir „Laisvė politiniams kaliniams!“, šio naujo protesto dalyviai žygiavo nešdami vėliavas ir žmonių, laikomų politinio persekiojimo aukomis, portretus – tarp jų buvusio naftos magnato Michailo Chodorkovskio, merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narių ir dėl protesto akcijos Arktyje suimtų ekologinės organizacijos „Greenpeace“ laivo įgulos narių.

Policija apskaičiavo, kad dalyvių buvo 4,5 tūkst., AFP korespondentas pranešė, kad dalyvavo mažiausiai 6 tūkst. žmonių, o kai kurie dalyviai tvirtino, kad atėjo 10 tūkst. žmonių.

Opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, kuris buvo nuteistas prieštaringai vertinamoje sukčiavimo byloje, bet anksčiau šį mėnesį paleistas skyrus lygtinę bausmę, sakė, kad pagrindinė demonstracijos priežastis yra reikalavimas paleisti tuos, kurie yra kalinami po pernai gegužę įvykusio protesto prieš V.Putino inauguraciją.

„Valdžia rengia amnestijos projektą, – sakė jis žurnalistams, eidamas drauge su žmona Julija. – Mūsų tikslas yra spausti įtraukti į šį projektą politinius kalinius.“

„Opozicijos kova yra be pabaigos ir gana varginanti“, – sakė A.Navalnas ir pridūrė, jog tie, kas mano, kad Rusijos lyderį galima greit „nuversti nuo sosto“, yra „labai naivūs“.

Byloje prieš žmones, kurie buvo areštuoti po 2012 metų gegužės 6-osios mitingo Bolotnajos aikštėje sostinėje, vienas asmuo jau nuteistas kalėti, o kitas buvo pasiųstas į psichiatrijos ligoninę.

Sekmadienio mitingo dalyviai taip pat reikalavo paleisti 30 „Greenpeace“ aktyvistų, kurie laikomi tardymo izoliatoriuje dėl akcijos, per kurią protestuotojai mėgino užlipti ant vienos naftos gavybos platformos Barenco jūroje, tokiu būdu reikšdami nepritarimą naftos žvalgymui ir gavybai Arktyje.

2011–2012 metų žiemą didžiulės minios buvo išėjusios į Rusijos miestų gatves protestuoti prieš rinkimų rezultatų klastojimą ir V.Putino valdžios monopoliją, tačiau demonstracijos išsikvėpė po virtinės bylų prieš aktyvistus ir naujo įstatymo, kuriuo buvo įvestos didelės baudos nesankcionuotų akcijų dalyviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius