-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maskvoje vyriausybę palaikančiųjų mitingas truko vos pusvalandį (nuotraukos)

Rusijos vyriausybės antikrizinėms priemonėms pritarianti „Vieningoji Rusija“ Maskvoje Teatro aikštėje apie vidurdienį mitingavo vos pusvalandį, pranešė „Ekho Moskvy“.
Mitingas Rusijoje
Mitingas Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Mitingas

Meras Jurijus Lužkovas į mitingą neatėjo. Demonstrantai skandavo „Liaudis. Medvedevas. Putinas. Kartu nugalėsim“; bet buvo ir toks šūkis: „Duokite darbo vietų“.

Maždaug tuo pačiu metu Triumfo aikštėje mitingavo komunistai, kurių, anot naujienų agentūros AP, buvo keli tūkstančiai. Jie kritikavo valdžios priemones krizei įveikti.

Komunistų lyderis Genadijus Ziuganovas mitinge kalbėjo, kad vyriausybė turi atsisakyti Vakarų ekonomikos modelio ir imtis didelio masto nacionalizacijos.

Šio renginio metu buvo sulaikyti trys nacionalbolševikai, kurie, pasak „Ekho Moskvy“ padegė dūminį užtaisą. Tvarkos sergėtojai nedelsdami sulaikė juos ir nusivedė.

Rusijos sostinės valdžia nepalankiai reagavo į judėjimo „Kitokia Rusija“ ir „Jungtinio piliečių fronto“ (JPF) akcijas ir perspėjo, jog jie bus išvaikyti.

JPF tinklalapyje pranešama, kad opozicijos šalininkų eisena sutrikdė eismą gatvėje Bolšaja Polianka, kur juos puolė 15 žmonių su lazdomis, bet išpuolį pavyko atremti, ir eisena tęsiasi.

Nacionalbolševikams pavyko eisena Vešniakovo gatve Maskvos Vychino rajone, kur jie paminėjo savo žuvusius draugus, nešdami jų portretus. Jie ėjo metropoliteno link su iškėlę plakatą „Kraujas už kraują“, skandavo protesto šūkius, reikalavo nedelsiant liautis žudžius opozicijos atstovus.

Kaip tik prie stoties „Vychino“ sausio 19 dieną buvo stipriai sumuštas nacionalbolševikas Antonas Stradymovas, kuris vėliau mirė.

Nacionalbolševikai rengė akcijas ir kitose Maskvos vietose. JPF tinklalapyje pranešama, kad Triumfo aikštėje sulaikytas jų lyderis Eduardas Limonovas.

Jis į aikštę atėjo po mitingo laikydamas rankoje Konstituciją. Remdamasis 31-uoju straipsniu, jis pareiškė turįs teisę būti aikštėje. Netrukus jį apsupo apsauga bei aikštėje buvę žmonės, tačiau OMON prasiveržė ir E.Limonovą bei kelis jo šalininkus sulaikė.

Pirmieji šeštadienį mitingai įvyko Vladivostoke, kur, pasak AFP korespondento, prieš valdžią mitingavo apie trys tūkstančiai komunistų, prie kurių vėliau prisidėjo ir kitų politinių judėjimų ir socialinių grupių nariai.

Demonstracija vyko taikiai, milicija nesikišo. Skanduoti šūkiai apie „krizę valdžios galvose, o ne ekonomikoje“.

Tuo tarpu vyriausybę palaikančiųjų mitinge, kurį surengė „Vieningoji Rusija“ šiame Tolimųjų Rytų mieste, buvo apie penki tūkstančiai.

Policijos ir protestuotojų susirėmimus per mitingą Maskvoje galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius