Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva: „Garis Kasparovas – ne „isteriška poniutė“, kad kandžiotų policininką“

Seniausios Rusijoje nepriklausomos teisių gynimo organizacijos – Maskvos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva mano, kad 13-asis šachmatų pasaulio čempionas, opozicionierius Garis Kasparovas negalėjo įkąsti policininkui.
Sulaikomas Garis Kasparovas
Sulaikomas Garis Kasparovas / Nuotr. iš „Twitter“

„Tai kvailas, neįtikinamas, bet ir žeminamas jam kaltinimas, Argi jis isterikas? Kandžioti policininką gali tik isteriška poniutė. Kasparovas – jausmingas žmogus, bet labai inteligentiškas ir labai racionalus“, – sakė L.Aleksejeva agentūrai „Interfax“ pirmadienį.

„Apkaltinti G.Kasparovą įkandimu policininkui – tas pats, kaip apie mane pasakyti, kad aš sučiupau policininką už apykaklės ir nutempiau per visą aikštę. Tai maždaug taip pat visiškai nepanašu į tiesą“, – pareiškė 85 metų L.Aleksejeva. 

Pirmadienį G.Kasparovas buvo apklaustas policijos Maskvos skyriuje tiriant bylą dėl įkandimo policininkui. Jis buvo sulaikytas praėjusį penktadienį prie Maskvos Chamovnikų teismo pastato, kur buvo skelbiamas nuosprendis byloje dėl pankroko grupės „Pussy Riot“ skandalingos akcijos Kristaus Išganytojo šventovėje.

Po to spaudos konferencijoje Rusijos VRM Maskvos vyriausioje valdyboje buvo pranešta, kad G.Kasparovas per sulaikymą prie Chamovnikų rajono teismo policininkui įkando į ranką. Nukentėjusysis buvo priverstas kreiptis pagalbos į medikus, kurie nustatė rankoje kąstinę žaizdą ir antkaulio pažeidimą.

Politikas neigia įkandimą policininkui ir kaltina tuo policijos šunį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius