-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos mero žmona deklaravo 1 mlrd. dolerių pajamas

Nekilnojamojo turto bendrovės „Inteko“ prezidentė Jelena Baturima deklaravo, kad 2009 metais gavo 30,95 mlrd. rublių (per milijardą dolerių) pajamų.
Jelena Baturina
Jelena Baturina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pajamos

Kaip nurodo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, ši suma yra beveik 4 tūkst. kartų didesnė už vyro Maskvos mero Jurijaus Lužkovo pajamas.

Pajamų ir turto deklaracijoje, kurią paskelbė J.Baturina, vykdydama prezidento Dmitrijaus Medvedevo įsaką, išleistą pernai gegužę, dar nurodyta, kad Maskvos mero žmona turi nuosavą namą ir žemės sklypą Austrijoje, taip pat nuomoja apartamentus Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje.

J.Baturina deklaravo savo turtą ir pernai. Tuomet ji nurodė maždaug keturis kartus mažesnes pajamas: 7 mlrd. rublių 2008 metais.  

„Inteko“ atstovas Genadijus Terebkovas agentūrai „Interfax“ sakė, kad beveik visas savo pajamas – 27 mlrd. rublių – J.Baturina išleido padengti bendrovės skoloms, kurios smarkiai padidėjo krizės metais.

Likusius pinigus J.Baturina sumokėjo kaip fizinių asmenų pajamų mokestį, sakė G.Terebkovas.

2009 metais prezidentas D.Medvedevas, kovodamas su korupcija, įpareigojo visus valstybės pareigūnus kasmet pateikti pajamų ir turto ataskaitas – ir savo, ir sutuoktinio, ir nepilnamečių vaikų. Paskui šios žinios skelbiamos pasirinktinai.

J.Lužkovo laukai

2009 metų J.Lužkovo pajamos mažai skiriasi nuo kitų Rusijos subjektų vadovų pajamų: 7,98 mln. rublių.

Jis turi nemažai žemės: keturis 25 arų sklypus, 9 hektarų sklypą, kuriame yra fermerio ūkis, 24 hektarų pagalbinį ūkį, 80 hektarų žemės ūkio produkcijos gamybos sklypą, 144 kvadratinių metrų namą.

Apie visą šį nekilnojamąjį turtą pranešama tik tai, kad jis yra Rusijos teritorijoje.

J.Lužkovas, kaip ir prieš metus, turi dvi automobilio priekabas ir lengvąjį automobilį GAZ– 96E.

Su žmona ir dviem dukterimis jis taip pat turi 445 kvadratinių metrų butą.

Turtingiausia Rusijos moteris

J.Baturina taip pat nepadidino savo automobilių parko. Jame yra šeši automobiliai: du 2007 metų „Mercedes-Benz“, 2005 metų „Porsche Turbo S“, 1995 metų „Audi 80“, antikvarinis 1957 metų „Mercedes“ ir kolekcinis 1934 metų „Talbot 95“.

Per metus Maskvos mero žmona įsigijo Austrijoje 320 kvadratinių metrų namą ir 20 arų sklypą. Rusijoje jai dar priklauso beveik 3 hektarai žemės.

Ispanijoje J.Baturina nuomoja 1 628 kvadratinių metrų gyvenamąjį plotą, o Didžiojoje Britanijoje – 1 203 kvadratinių metrų plotą.

Bendrovė „Inteko“ specialiai patikslino, jog šis nekilnojamojo turto objektas neturi nieko bendra su geltonosios spaudos skleidžiamais gandais, neva ji pirko ištaigingą namą „Witanhurst“.

J.Baturina ir anksčiau pareiškė, jog pranešimai Didžiosios Britanijos spaudoje, kad šis dvaras Londono šiaurėje priklauso jai, neatitinka tikrovės, ir padavė į teismą laikraštį „The Sunday Times“, pranešė lapkrityje leidinys „Press Gazette“.

J.Baturina visada primygtinai teigė, kad jos verslo sėkmė neturi nieko bendra su sutuoktiniu Maskvos meru.

Apie pernai gautas jos pajamas „Inteko“ pranešė, kad 28 mlrd. rublių – tai pajamos iš vertybinių popierių ir investicijų, tarp jų „Gazprom“ ir Taupomojo banko akcijų paketų pardavimo. Kiti 3 mlrd. rublių – darbo užmokestis ir kitos išmokos jai, kaip bendrovės darbuotojai, pabrėžė G.Terebkovas.

Vasaryje žurnalas „Finans“ įvertino J.Baturinos turtą 2,2 mlrd. dolerių, o „Forbes“ balandyje – 2,9 mlrd. dolerių, pripažindami, kad ji yra turtingiausia Rusijoje moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius