Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos pragaras tęsiasi: mirtingumas padidėjo dvigubai (nuotraukos)

Maskva kenčia patį didžiausią kaitros pragarą per pastaruosius 130 metų. Pasiektos ne tik dešimtys karščio rekordų. Per smogą mieste nėra kuo kvėpuoti, maskviečiai kaip įmanydami sprunka iš miesto ar net iš šalies.
Rytinis smogas Maskvoje
Rytinis smogas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mirtingumas Maskva

15min.lt jau rašė, kad karščiai iš esmės keičia žmonių visuomeninį ir asmeninį gyvenimą. Dabar tapo normalu susitikimus skirti ne dieną, o 23 valandą, kai lengviau kvėpuoti.

VIDEO IŠ MASKVOS žiūrėkite čia.

Kaip rašo lenta.ru, Maskvos gyventojai mielai renkasi artimuosius Baltijos kurortus. Juos prisimena dar iš sovietinių laikų. Be to, čia švarus vanduo, puikūs paplūdimiai ir nėra smogo.

Tuo tarpu medikai skambina pavojaus varpais: respiratoriai ir apsauginės kaukės jau nebegali padėti. Degėsių ir smalkių koncentracija ore keturis kartus viršija visas leistinas normas! Matomumas tragiškas – sutriko Maskvos  Vnukovo ir Domodedovo oro uostų darbas, beveik nesimato kilimo takų.

Medikų teigimu, pastarosiomis dienomis kepinant saulei ir siaučiant gaisrams Maskvos srities gyventojai miršta ne tik gaisruose, bet ir dėl širdies, virškinimo, kvėpavimo takų ligų.

Kaip teigia LIfe News, cituodamas vieno iš Maskvos morgų atstovą, ši laidojimo paslaugų įmonė dėl stichinės nelaimės turi dvigubai daugiau darbo. Tiek pat kartų padidėjo maskviečių mirtingumas.

Agentūra „Interfax“ praneša, kad ankstyvą penktadienio rytą matomumas buvo 500 metrų, tačiau 11 val. ryto jis sumažėjo iki 40–50 metrų. Dėl to net susidarė didžiulės transporto grūstys, automobiliai gatvėse juda vėžlio greičiu.

Smogas užplūdo net metro. Keleiviams sunku įžiūrėti platformose artėjančius traukinius ir bėgančias informacines eilutes.

Meteorologai sostinės gyventojus ramina, kad legviau kvėpuoti bus nuo 16 valandos, kai smogas ims pamažu sklaidytis. Bet neilgam – tik porai valandų. Pati optimistiškiausia versija, kad dūmai Maskvą dengs tik penkias dienas, jei pasikeis vėjo kryptis. Stichijos šėlsmas gali trukti ir ilgiau, praneša newsru.com.

Negailestingos prognozės: karštis nesitrauks

Rusijos sinoptikai penktadienį nelabai galėjo kuo paguosti. Jų teigimu, smogo dusinamos Maskvos galbūt laukia pati karščiausia diena. Dar penktadienį kai kuriuose Maskvos rajonuose temperatūra gali kilti iki 40 laipsnių. Pačiu geriausiu atveju – 37–39 laipsniai.

Dėl šėlstančios stichijos Rusijoje buvo svarstoma netgi galimybė pavėlinti naujųjų mokslo metų pradžią, tačiau premjeras V.Putinas, kaip teigia lenta.ru, tokios galimybės kol kas nesvarsto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius