Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 08 /20:59

Maskvos priemiestyje – milžiniškas gaisras: evakuota 3 tūkst. žmonių

Sekmadienį Rusijos sostinės priemiestyje Odincove kilo gaisras statybinių reikmenų ir namų apyvokos prekių centre „Sindika“. Mažiausiai du žmonės nukentėjo, gaisrą jau pavyko lokalizuoti.
Gaisras Maskvos priemiestyje
Gaisras Maskvos priemiestyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Gaisras Rusija Maskva

Gausybė juodų į dangų kylančių dūmų buvo matoma iš toli – Rusijos žiniasklaida skelbia, kad liepsnos apėmusios maždaug 55 tūkst. kvadratinių metrų teritoriją. Įgriuvo dalis stogo, viena po kitos griūna pastato konstrukcijos.

Gelbėtojai pranešė, kad iš įvykio vietos evakuota apie 3 tūkst. žmonių.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, jog per gaisrą nukentėjo du žmonės, iš jų vienas paguldytas į Sklifosovskio ligoninę. Hospitalizuotojo būklė vertinama kaip vidutiniškai sunki. Antrajam nukentėjusiajam skirtas ambulatorinis gydymas.

Kaip rašo naujienų agentūra TASS, liudininkai pasakojo girdėję sprogimų. Šaltiniai gelbėjimo tarnybose teigė, kad tai buvo sprogimai automobilių požeminėse stovėjimo aikštelėse.

„Visa stovėjimo aikštelė liepsnoja“, – sakė šaltinis. Iš viso joje yra 5,2 tūkst. vietų automobiliams.

VIDEO: Maskvos priemiestyje – milžiniškas gaisras

130 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimantis prekybos centras po rekonstrukcijos buvo atidarytas 2014 m. Jame įsikūrę daugiau nei 1,2 tūkst. parduotuvių – daugiausiai jose prekiaujama statybos prekėmis ir namų apyvokos reikmenimis.

VIDEO: Gaisras prekybos centre Maskvoje
VIDEO: Gaisras prie Maskvos

Degantis prekybos centras yra šalies Maskvos išorinio aplinkelio, o juodų dūmų stulpas matomas net iš miesto centro.

Ypatingųjų situacijų ministerija pažymi, jog leistinos normos viršijančios kenksmingų medžiagų koncentracijos ore virš Maskvos kol kas neužfiksuota. Oras dėl šio gaisro tiriamas nuolat. Gaisrą gesina maždaug šimtas ugniagesiu, į pagalbą pasitelkti du „Ka-32“ sraigtasparniai. Gaisrą pavyko lokalizuoti.

VIDEO: Gaisras Maskvos priemiestyje

„Pavyko užkirsti kelią liepsnoms persimesti į gretimus pastatus. Gaisras lokalizuotas ir padalintas į kelis židinius. Kita vertus, tebedega visas pastato vidus, tačiau ugnis į išorę neprasiskverbia. Grėsmės gretimai esantiems gyvenamiesiems namams ir socialiai svarbiems pasatams nebėra. Gaisrą tikimasi užgesinti 2-3 valandą nakties“, – pabrėžė ministerijos atstovas.

A post shared by Angelik (@anzheli_unezheva) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius