-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos rinkimų komisija Aleksejaus Navalno pareiškimus lygina su „oranžine revoliucija“, bet pasirengusi nagrinėti jo raštiškus skundus

Maskvos miesto rinkimų komisija (MRK) pirmadienį tvirtio negavusi nė vieno raštiško skundo iš kandidato Aleksejaus Navalno štabo, pareiškė žurnalistams MRK vadovas Valentinas Gorbunovas.
Aleksejaus Navalno rėmėjai
Aleksejaus Navalno rėmėjai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Išskyrus nepamatuotus pareiškimus apie daugybė pažeidimų, niekuo nepatvirtintus, nėra faktų. Viskas bendrai – imkit ir atšaukit“, – kalbėjo V.Gorbunovas.

Pasak jo, visa tai kaip per „oranžinę revoliuciją“ Ukrainoje. „Nesvarbu, kaip praeitų rinkimai, jeigu jau pralaimėta, tai atšaukime viską, iš naujo perskaičiuokime viską“, – sakė MRK pirmininkas.

V.Gorbunovas pažadėjo, kad bet kuris raštiškas skundas, patekęs į komisiją, bus išnagrinėtas pagal įstatymus.

V.Gorbunovo vienas iš žurnalistų paklausė, kodėl rinkimų rezultatai nesutapo su kai kurių apklausų po balsavimo rezultatais, kurie rodė Sergejų Sobianiną pelniusį mažiau 50 proc. balsų.

„Jūs matėte apklausų po balsavimo rezultatus, kuriuos gerbiamos agentūros skelbė po aštuntos vakaro Maskvoje? Ar kas nors matė, kad Sobianinas surinko mažiau 50 proc.“? – atsakydamas paklausė V.Gorbunovas.

„Nepagrįsti pareiškimai, kad balsavusiųjų apklausos rodė S.Sobianiną surinkus 47 proc. balsų yra grynas piaras (ryšiai su visuomene)“, – pridūrė V.Gorbunovas.

Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas pirmadienį pareikalavo perskaičiuoti Maskvos mero rinkimų balsus, oficialiems rezultatams parodžius, kad dabartinis sostinės meras antro rinkimų rato išvengė gavęs vos vienu proc. daugiau nei pusė balsų.

Maskvos rinkimų komisija pirmadienį ryte paskelbė, kad buvęs Kremliaus administracijos vadovas S.Sobianinas gavo 51,33 proc. balsų, o A.Navalnas, kuris šiuos rinkimus sugebėjo paversti atkakliausiais per dešimtmetį, surinko 27,27 proc. balsų – tai yra daug kaip Rusijos opozicijos lyderiui.

„Mes nepripažįstame tų rezultatų, kurie buvo paskelbti. Jie yra suklastoti“, – savo tinklaraštyje parašė A.Navalnas, kuris pareikalavo perskaičiuoti balsus.

Nusivylę A.Navalno šalininkai rengiasi protesto mitingui pirmadienio vakarą, bet A.Navalnas sakė, jog nesiekia neramumų Maskvoje. Ir pakvietė S.Sobianiną, savo komandą ir rinkimų stebėjimo grupių atstovus derėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius